Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul Instantei Supreme, pentru a fi audiat in dosarul in care este invinuit de abuz in serviciu. La iesirea din sediul Parchetului, Atanasiu a declarat ca a cerut procuror
Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul Instantei Supreme, pentru a fi audiat in dosarul in care este invinuit de abuz in serviciu. La iesirea din sediul Parchetului, Atanasiu a declarat ca a cerut procurorilor sa dea "un verdict", cat mai repede. Ministrul a apreciat ca au fost intrunite conditiile necesare pentru ca procurorii sa se poata pronunta si ca, data fiind situatia, chiar le-a solicitat sa se pronunte cat mai repede. El a adaugat ca a vazut toate probele din dosar si a depus actele pe care le considera necesare. Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, Teodor Atanasiu a afirmat ca a vazut inclusiv declaratia generalului Francisc Radici, seful Directiei Siguranta Militara, si pe cele de la Directia de Informatii a Armatei. Totodata, el a precizat ca nu este nimic "inspaimantator" in dosar.
In paralel, Atanasiu a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa anuleze decretul prezidential prin care a fost suspendat din functie, o decizie in acest sens urmand sa fie luata de instanta in cursul zilei de astazi.
Istoria scandalului
La jumatatea lunii iulie, Teodor Atanasiu declara ca stie de la Directia de Informatii Militare ca Adriana Saftoiu da presei, "pe surse", informatii care sa-l discrediteze. Consilierul prezidential l-a dat in judecata pe Atanasiu pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Tot impotriva lui Atanasiu a mai depus o plangere la Parchet si deputatul PSD Eugen Bejinariu, care l-a acuzat de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care serviciul secret al Armatei trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari.
In 12 septembrie, presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie pe Teodor Atanasiu, membru PNL, in temeiul prevederilor articolului 100 alin. 1, art. 109 alin. 2 din Constitutie si al Legii privind responsabilitatea ministeriala, "pentru a indeparta orice suspiciune de influentare a anchetei, avand in vedere declansarea procedurii de urmarire penala". "Procedura de urmarire penala ar putea implica audierea unor persoane din cadrul MApN, aflate in subordinea ministrului, fapt ce ar putea conduce la o influentare a demersului procedural", se preciza intr-un comunicat al Presedintiei. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.