Este actor al Teatrului de Co-medie. Printre filmele in care a jucat se numara ""Padureanca"" (1986), ""Miracolul"" (1987), ""Profetul, aurul si ardelenii"" si recent, ""Margo"". Actorul Florin Anton implineste maine 50 de ani. ""Nu mai are ni

Este actor al Teatrului de Co-medie. Printre filmele in care a jucat se numara ""Padureanca"" (1986), ""Miracolul"" (1987), ""Profetul, aurul si ardelenii"" si recent, ""Margo"". Actorul Florin Anton implineste maine 50 de ani.

""Nu mai are nici un rost sa regret""

""Ultimele luni au fost cu rele, pentru ca m-am imbolnavit, am cazut la pat si m-am uitat mai mult in tavan. Mare lucru tavanul asta! Pana acum am mai avut varste rotunde, dar cele mai multe au fost patrate. Nu ca ma dau rotund, dar varsta pe care o implinesc acum este atat de rotunda, incat imi vine sa ma dau de-a berbeleacul la deal. Mai intai a fost lantul, apoi a fost bilantul. Iata-l: vreo 4.000 de spectacole, vreo 200 de personaje in teatru, film, radio, tv. Zeci de mii de tristeti, bucurii, zambete, lacrimi. Si, peste toate acestea, mii, zeci de mii de aplauze. Cea mai mare realizare o reprezinta cei doi copii ai mei. Vladimir a absolvit Regia de Teatru si a crescut sub aripile lui Alexandru Darie, Liviu Ciulei si Francis Ford Coppola. Ioana Anastasia este studenta la Actorie si invata sa zboare cu aripile ei. Ca tata, am nascut si eu de mai multe ori, ba un personaj, ba altul. Ce e mai frumos din toate astea este sa te trezesti dimineata, sa iesi pe prispa descult si sa strigi din toti bojocii: «Ba, lume, ba! Ba, oameni, ba! Sunt mandru ca sunt contemporan cu voi!».

Regret o gramada de lucruri, dar cand ma gandesc ca o sa fiu si apa, si copac, si soare, si luna, si numai Dumnezeu stie ce, nu mai are nici un rost sa regret nimic. Ce reprezinta actoria pentru mine? Sa fii japita, monstru, jeg, rau, bun, frumos, lepra, mandru, milog, diavol, peste, masa, tinichea, caine, rama, inger. Sa fii tot ce este mai minunat si mai urat pe lumea asta. Dupa aceea, sa te demachiezi si sa fii tu. Important pentru mine este sa inveti sa te adulmeci si sa te cauti prin lumea asta pana te gasesti.

In filmul «Margo» interpretez un preot. Ma plimbam imbracat in preot prin sat. Copii, femei, barbati imi spuneau: «Sarua€™ mana, parinte!». Fumam. Mi s-a facut jena si am aruncat tigara. Peste un timp, a venit un satean si mi-a oferit o tigara. Am aprins-o. Oamenii o tineau pe-a lor: «Sarua€™ mana parinte!». M-am intristat si mi-am zis ca personajul asta nu e decat un popa fara Dumnezeu. Nu toti sunt usa de biserica, nu-i asa! Si uite asa, a iesit un popa betiv cu iarba dracului in gura, un porc ordinar. Uitandu-ma in spate la acel personaj, imi vine sa spun: «Sarua€™ mana, parinte!». Eu nu prea am stiut ce sa fac cu acest personaj. Oamenii isi formeaza o anumita mentalitate. Politistul, orice ar face, este politist. Chiar daca se imbata si trage cu pistolul, este politist. Preotul, orice ar face, este preot. De la anul ce urmeaza mi-as dori sa fiu si muzica, si pictura, si dans, in acelasi timp. Adica, actor. Mi-as mai dori sa nu ma dau destept cand mi se ia cate un interviu. Sa ma ia dracu, daca mint!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.