"O cunosc pe tovarasa profesoara... numai de un an. Este o fire ciudata, obisnuita cu greutatile pe care le-a infruntat intotdeauna singura, fiind cu multa vointa si dorinta in ceea ce si-a propus. Uneori e prea impulsiva si necugetata, dar este de i
"O cunosc pe tovarasa profesoara... numai de un an. Este o fire ciudata, obisnuita cu greutatile pe care le-a infruntat intotdeauna singura, fiind cu multa vointa si dorinta in ceea ce si-a propus. Uneori e prea impulsiva si necugetata, dar este de inteles, avand in vedere problemele familiale foarte dificile pe care a trebuit sa le intampine si sa le depaseasca". Acesta este un fragment dintr-una din notele informative semnate de deputatul Mona Musca cu numele conspirativ "Dana". Fostul lider al PNL ne-a relatat ieri, prin telefon, textul celor doua note informative "foarte bune", care se refereau la doua colege ale Monei Musca de la Facultatea de Litere din Timisoara, racolate deja de Securitate. Musca ne-a spus ca prima nota, semnata pe 17 mai 1978 a venit la aproape un an dupa ce persoana in cauza fusese deja racolata de Securitate(1 aprilie 1977). "E bine intentionata si muncitoare, dornica sa realizeze ceva si sa se impuna in colectiv. Munceste foarte mult, atat la clase, cu studentii, cat si la biblioteca, pentru realizarea unor lucrari stiintifice", se mai arata in nota semnata de "Dana".
"Munceste cu tragere de inima"
Cea de-a doua nota pe care Musca si-a asumat-o a fost scrisa in 1978, iar femeia in cauza a fost racolata de Securitate in 1974. "O cunosc de doi ani. In acest timp insa am putut sa constat ca munceste cu tragere de inima si nu de putine ori peste orele de serviciu, punand mai presus de orice indeplinirea exemplara a sarcinilor de serviciu. E deosebit de indatoritoare si raspunde cu o promptitudine demna de subliniat solicitarilor cadrelor didactice si studentilor. Da dovada de foarta multa rabdare, mult tact si bunavointa. Are putere de munca remarcabila si calitatea muncii ei este la fel. E un functionar model, care stie sa aiba initiativa si sa rezolve in mod optim chiar problemele dificile sau mai delicate ce apar in cadrul serviciului", scrie Mona Musca in cea de-a doua nota. Fostul lider PNL ne-a precizat ca cele doua note semnate de ea cu numele conspirativ "Dana" au fost adaugate la dosarele persoanelor respective.
"Dana" s-a dus cu martori la CNSAS
Deputatul Mona Musca a mers ieri la CNSAS, insotita de trei jurnalisti de la cotidiene centrale, pentru a vedea cele doua caracterizari "foarte pozitive" date Securitatii, despre doua foste colege. La iesirea din sediul institutiei, Musca a sustinut ca vrea sa publice si cele doua note pe site, insa, pentru ca CNSAS nu-i da voie sa faca fotocopii, a ales sa le copieze, cu martori, pentru a nu fi acuzata ca a omis ceva. "Nu voi primi copii dupa acele doua documente, asa ca le voi publica pe Internet copiate de mine, de mana. Am vrut sa ma insoteasca (n.r.-ziaristii), pentru ca nu vreau sa existe discutii cum ca as fi omis sa copiez ceva din acele inscrisuri, astfel ca ei vor putea confirma ca ceea ce eu voi da publicitatii este continutul exact, cuvant cu cuvant, al acelor doua documente", a spus Musca, pentru Mediafax. Fostul lider al PNL ne-a precizat ieri ca a dorit sa faca publice cele doua note pentru a dovedi ca informarile nu sunt recomandari pentru Securitate. "Am inteles ca acesta a fost unul dintre motivele pentru care unii membri ai CNSAS au dat verdictul de politie politica. Nu este absolut nimic de genul asta. Una dintre persoane avea dosar deschis in urma cu un an, iar cealalta in urma cu patru ani", a explicat Musca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.