Pregatirile pentru Sommet au insemnat si mobilizarea 101% a efectivelor de politisti rutieri. Cei postati insa in principalele intersectii ale Capitalei cu rolul de a face ordine si a impune respect starnesc mai degraba rasul. Dungile verticale

Pregatirile pentru Sommet au insemnat si mobilizarea 101% a efectivelor de politisti rutieri. Cei postati insa in principalele intersectii ale Capitalei cu rolul de a face ordine si a impune respect starnesc mai degraba rasul.

Dungile verticale slabesc. Dungile orizontale ingrasa. Dungile orizontale si fosforescente si mai si... Harnasamentul trebuie sa ii faca vizibili pe bravii agenti rutieri in ochii soferilor imprudenti. In plus insa, risca sa ii faca prea vizibili in ochii participantilor la Sommet-ul Francofoniei.

Ba sta sa le plesneasca peste camasutele acelea alb-bleu ca de plaja, ba le atarna sleampat pe sub abdomenul obosit. Ore in sir de stat prin intersectii si, gata, intreaga musculatura de parada cedeaza. Burta refuza sa mai stea supta, pieptul se camufleaza intre umerii cazuti, mai cazuti chiar decat privirea dezorientata a politistilor adusi din afara Bucurestilor pentru a suplimenta agentii Brigazii Rutiere a Capitalei.

""Si e cald, neasteptat de cald, vorba romanului, asta-i vara mica din octombrie; mai ca-mi vine sa scot chipiul, sa-mi stergi fruntea! Si uite si la soferul asta asteptand la culoarea verde sa-i dau drumul sa treaca pe rosu... parca ar spune ca sunt pus aici sa incurc circulatia!""

Pe loc repaus, baieti? Cine v-a dat voie? Au spus si la televizor ca, in zilele sommet-ului, inspre Casa Poporului va trece cate o coloana oficiala la fiecare trei minute! Sugeti burtile, baieti!

PLIMBARE IN HERASTRAU. Oficialii francofoni au iesit ieri la soare si la aer curat. Ei s-au adunat in Parcul Herastrau unde, in prezenta presedintelui Traian Basescu, a avut loc ceremonia de dezvelire a statuii care-l infatiseaza pe generelul Charles de Gaulle, fost sef al statului francez. Au luat parte la aceasta tura primari ai capitalelor tarilor francofone, care au urmarit discursul presedintelui Basescu sub caldura molcoma a soarelui de septembrie. Charles de Gaulle a fost un om politic ""urias"", a spus seful statului, caruia Romania ii datoreaza mult, inclusiv discursul de la Bucuresti, din 1968, ""cand o Romanie cotropita de comunism vedea in vorbele lui speranta ca va veni si ziua cand ar putea fi din nou libera"".

Dupa discurs, primarii francofoni au profitat de vremea placuta pentru a face o scurta plimbare prin parc. Au admirat spatiile verzi, lacul si foisorul, unde o orchestra intona muzica de promenada. Apoi multi s-au fotografiat cu proaspat dezvelita statuie, dar si cu alte atractii din Herastrau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.