Rapid a castigat duminica seara meciul cu Farul, unul extrem de agitat, cu oaspetii la conducere de doua ori si cu un gol marcat cu mana de Zicu. Prima reusita a ex-dinamovistului pentru Rapid a venit in minutul 42, dupa o centrare a lui Badoi din lo
Rapid a castigat duminica seara meciul cu Farul, unul extrem de agitat, cu oaspetii la conducere de doua ori si cu un gol marcat cu mana de Zicu. Prima reusita a ex-dinamovistului pentru Rapid a venit in minutul 42, dupa o centrare a lui Badoi din lovitura libera, fiind evident faptul ca atacantul nu a intentionat sa joace balonul cu mana, ci a sarit la cap cu bratele in sus. De altfel, scuzele arbitrului Sebastian Coltescu sunt faptul ca absolut nimeni nu a observat infractiunea lui Zicu, ea neputand fi depistata nici macar de cele sase reluari oferite de TVR (hentul a fost insa evident intr-o fotografie publicata de "Gazeta Sporturilor"). In plus, nici macar Vlas, portarul Farului, care s-a aflat la cativa centimetri de atacantul rapidist, nu a comentat nimic nici imediat dupa gol si nici la final. In rest, a fost un meci tare, deschis, cu Farul de doua ori la conducere pe tabela in urma unor faze in care apararea giulestenilor a avut prestatii demne de echipe de amatori si cu un forcing necrutator al Rapidului, care s-a impus in final, dovedind ca a depasit dependenta de Viorel Moldovan, suspendat. Toate golurile giulestenilor au fost reusite de jucatori care nu au mai punctat niciodata intr-un meci oficial in alb-visiniu. La final, conducerea Rapidului l-a felicitat public pe arbitrul Coltescu, la fel cum facusera si stelistii cu o zi inainte cu Orlando Trandu, cel care a pus umarul serios la victoria campionilor in fata Gloriei Bistrita. Dinu Gheorghe, presedintele executiv din Giulesti, s-a declarat multumit de prestatia brigazii, dar a criticat arbitrajul in general. "Imi mentin, insa, parerea ca ierarhia e stabilita in proportie de 75 la suta de arbitraj, care este in scadere, asta este clar. Arbitrii au doar o singura scuza, ca sunt sub presiune, dar pana la urma sunt barbati si meseria asta si-au ales-o singuri. Si la meciul Steaua - Bistrita au fost probleme la o decizie a lui Trandu, deci sunt decizii care influenteaza clasamentul", a spus "Vama". "Sunt placut surprins de arbitrul din aceasta seara. Iata ca avem arbitrii si buni si corecti", a comentat si Copos.
Sageti catre Steaua via Farul
Oficialii giulesteni nu au uitat felul in care Farul a pierdut in etapa a 5-a a Ligii I pe terenul campioanei, spunand ca sunt de acord cu scandarile fanilor giulesteni, care i-au gratulat pe constanteni cu apelativul "Sclavii lui Steaua!". "Imi doresc ca Farul sa joace asa de fiecare data cand vine in Bucuresti, dar din pacate nu a facut-o pana acum", a spus Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, dupa ce "marinarii" au pierdut fara drept de apel, 0-3, pe "National". "Sa se puna pe doua televizoare meciurile Steaua - Farul si Rapid - Farul si sa se traga concluziile", a propus presedintele Dinu Gheorghe. Revenind la meci, Lucescu s-a declarat deranjat de usurinta cu care echipa sa a fost depasita. "Am motive de nemultumire dupa acest meci pentru primirea celor doua goluri. Cel putin la primul a fost o eroare ca la juniori. Nu exista justificari pentru asa ceva. Am avut din nou in fata un portar in forma foarte buna, pentru ca am avut foarte multe situatii din care puteam inscrie", a comentat Lucescu. Acesta a admis ca M. Constantin, care merita un cartonas rosu la o intrare din minutul 43, pentru care a vazut doar galben, fiind schimbat la pauza, a jucat slab. "Nu sunt suparat pe Marius, pentru ca sunt momente in viata unui fotbalist cand jocul nu ii iese atat de bine", a spus Lucescu. Surprinzator, Copos s-a declarat multumit de joc. "Asa sunt meciurile frumoase. S-a jucat pe viata si pe moarte si a iesit un spectacol frumos. Asta inseamna sa joci cu adevarat, asta e competitia", a spus Copos, cerandu-le apoi angajatilor sai sa invinga pe Dinamo etapa viitoare, in "Groapa". (B.G.)
Mazilu s-a accidentat in Giulesti
Ionut Mazilu, atacantul adus de Rapid acum trei saptamani de la Sportul Studentesc, a fost duminica seara pentru prima data titular in Giulestil, evolutia sa fiind una multumitoare, cu cateva executii care au amintit de golgeterul sezonului trecut. Atacantul a ramas pe teren toate minutele, insa la final a acuzat o accidentare. Staff-ul medical al giulestenilor nu a putut da prea multe amanunte, programand insa ieri un control medical amanuntit, dar exista temeri ca Mazilu ar putea rata meciurile de joi, cu Nacional Madeira, in mansa a doua a turului I din Cupa UEFA, si de duminica, impotriva lui Dinamo, in campionat. Internationalul Rapidului nu a putut spune nici el prea multe despre accidentare, dar a vorbit despre victoria cu Farul. "Jocul echipei este in crestere si acest lucru ma bucura mai mult decat faptul ca a fost primul meu meci ca titular la Rapid. Mai sunt multe meciuri pana la titlu si eu sper sa o tinem tot asa. Dupa aceasta victorie, cel mai mult ne dorim sa mergem la Madeira si sa ne calificam in grupele Cupei UEFA", a afirmat Mazilu. Atacantul a fost accidentat toata vara si a reintrat in programul normal de pregatire al echipei doar acum doua saptamani, dupa un tratament de refacere la Bologna. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.