Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, sustine ca nu s-a delimitat de Adrian Nastase in momentul in care a fost audiat la DNA. "Au fost lucruri care erau in curte la mine, mi le-am asumat. Acolo unde nu erau, nu mi le-am asumat, nu am cum
Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, sustine ca nu s-a delimitat de Adrian Nastase in momentul in care a fost audiat la DNA. "Au fost lucruri care erau in curte la mine, mi le-am asumat. Acolo unde nu erau, nu mi le-am asumat, nu am cum sa spun lucruri care nu s-au intamplat sau sa modifici adevarul sau sa te pui de acord", a spus Mitrea. Acesta a respins unele interpretari potrivit carora Nastase l-ar fi acuzat de tradare. "Adrian Nastase nu a spus ca l-am tradat. A citit probabil declaratia bine si a vazut ca am spus adevarul. Macar nu am incercat sa dau o anumita tenta adevarului, pentru ca nu e normal sa faci acest lucru, nu poate sa iti para bine sau rau, te duci cand te convoaca procuratura, pui mana pe Biblie, juri ca spui adevarul, raspunzi la intrebari si semnezi declaratia, nu poti sa te bucuri sau sa iti para rau ca ai dat-o", a spus demnitarul PSD. Miron Mitrea a tinut sa precizeze ca, in dosarul Zambaccian, nu a avut niciodata calitatea de invinuit. El a aratat ca are calitate de invinuit intr-un dosar instrumentat de DNA, in legatura cu casa sa si un contract cu firma Vertcom, dar ca, din aprilie, cand a fost chemat la DNA si a predat o serie de acte, nu mai stie in ce faza se afla respectiva cauza.
Fostul ministru al Transporturilor a mai declarat ca, in 2004, a condus doar campania parlamentara a PSD, in mod formal, si nu a avut nici un rol in campania prezidentiala a lui Adrian Nastase. De asemenea, el sustine ca nu stie nici cine s-a ocupat, in cadrul partidului, de selectarea firmelor care incheiau contracte cu PSD. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.