Prostata e o neplacere pentru barbatul peste 50 de ani si cel mai adesea il auzi pe acesta vaitandu-se cu voce joasa colegilor de etate cum ca trebuie sa se duca la toaleta de 4-5 ori si sa te tii apoi chin sa readoarma. Intr-adevar, unul din sim
Prostata e o neplacere pentru barbatul peste 50 de ani si cel mai adesea il auzi pe acesta vaitandu-se cu voce joasa colegilor de etate cum ca trebuie sa se duca la toaleta de 4-5 ori si sa te tii apoi chin sa readoarma.

Intr-adevar, unul din simptomele afectiunilor de prostata este tocmai aceasta urinare mai deasa noaptea. De ce urinarea e mai deasa si neplacerile mai mari tocmai noaptea? Ei bine, la barbatul trecut de 50 de ani statul la orizontala creeaza rinichilor conditii propice sa lucreze mai bine. Tocmai de aceea, in pozitia culcat, rinichii, in timpul somnului, fabrica mai multa urina. Dar mai exista si factori subiectivi: noaptea, cand barbatii nu sunt prinsi cu treburile diurne, dau mai multa importanta necesitatii de a merge mai des la WC. Dupa ce a explicat aceste lucruri, dr. Calin Chibelean, de la Centrul de chirurgie urologica, dializa si transplant renal - Spitalul Fundeni, da detalii in continuare asupra bolilor de prostata. O alta capcana este aceea ca simptomele cancerului de prostata sunt identice cu semnele date de adenomul de prostata, care este o boala necanceroasa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.