Adrian Nastase a contestat, ieri, la completul de noua judecatori a instantei supreme, hotararea prin care magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis trimiterea catre procurori a cauzei privind renovarea Muzeului de Arta Contemporana.
Adrian Nastase a contestat, ieri, la completul de noua judecatori a instantei supreme, hotararea prin care magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis trimiterea catre procurori a cauzei privind renovarea Muzeului de Arta Contemporana. Avocatul lui Adrian Nastase a invocat in fata judecatorilor faptul ca hotararea de fond a fost nelegala, el sustinand ca la luarea acestei solutii s-au incalcat mai multe elemente procedurale legate de competenta. Astel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat cauza, apreciind ca este competenta, dupa ce deputatul Anca Petrescu a aratat ca faptele reclamate de ea se refereau la "pretinse fapte guvernamentale". Potrivit procedurii, insa, competenta de solutionare a unei plangeri este atrasa de calitatea persoanei. Conform Mediafax, Anca Petrescu nu a nominalizat, la formularea plangerii, persoanele despre care considera ca se fac vinovate. Totodata, cercetand aceasta cauza, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale in rem. Potrivit procedurii, doar solutia de incepere a urmaririi penale poate fi data in rem sau in personam. In aceste conditii, Inalta Curte de Casatie si Justitie a apreciat ca ar fi competenta, desi solutia de neinceperea urmaririi penale nu viza nici o persoana care sa atraga abilitatea instantei supreme de a judeca dosarul. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.