Sutele si miile de raniti ai celui de-al doilea Razboi din Liban au fost in zadar, distrugerile de miliarde de dolari - inutile, cei trei soldati israelieni rapiti de extermistii palestinieni si de guerilele Hezbollah continua sa zaca in cine stie ce
Sutele si miile de raniti ai celui de-al doilea Razboi din Liban au fost in zadar, distrugerile de miliarde de dolari - inutile, cei trei soldati israelieni rapiti de extermistii palestinieni si de guerilele Hezbollah continua sa zaca in cine stie ce gropi ascunse. Nu vor fi eliberati pana ce Statul Israel nu-i va elibera pe detinutii palestinieni. Acestia sunt circa 11.000, unii stau dupa zabrele de peste doua decenii, nu pot fi eliberati cu totii, nici palestinienii nu pretind acest lucru, ei cer pentru caporalul Gilad Shalit eliberarea doar a 600 de detinuti palestinieni din inchisorile palestiniene. Dar premierul israelian Ehud Olmert (foto) refuza sa aprobe schimbul de prizonieri, Israelul nu se lasa santajat. Intr-un interviu acordat ieri televiziunii egiptene, Mahmud Abbas (Abu Mazen), Presedintele Autoritatii Palestiniene, a declarat ca in orice ecuatie viitoare a schimbului de prizonieri vor figura si numele a doi lideri palestinieni: Marwan Barghouti, seful organizatiei "Tanzim" si Ahmed Sadaat, secretarul general al organizatiei "Frontul Popular de Eliberare a Palestinei". De Ros Hasana (Anul Nou evreiesc), parintii lui Gilad Shalit au primit o scrisoare de la fiul lor in care acesta le scrie ca e sanatos si ca spera ca-si va sarbatori ziua nasterii, anul viitor, acasa. Serviciile speciale egiptene sunt foarte active in realizarea acestui schimb de prizonieri. La New York, ministrul de Externe egiptean i-a marturisit lui Tzipi Livni, ministrul de Externe israelian, ca presedintele sau, (Hosni Mubarak), doreste "povestea rapirii incheiata".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.