Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a operat, ieri, o prima remaniere guvernamentala, destituindu-l pe ministrul Afacerilor Sociale, Parviz Kazemi, relateaza Rompres, citand agentia Isna. Parviz Kazemi a fost demis "pentru ca postul sa i se at
Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a operat, ieri, o prima remaniere guvernamentala, destituindu-l pe ministrul Afacerilor Sociale, Parviz Kazemi, relateaza Rompres, citand agentia Isna. Parviz Kazemi a fost demis "pentru ca postul sa i se atribuie cuiva care va putea juca un rol mai important in administrarea institutiilor insarcinate cu problemele sociale", a explicat un responsabil al biroului de presa al presedintiei iraniene, Ehsan Jahandideh. Este prima remaniere anuntata dupa cateva saptamani de asteptare privind operarea unei schimbari importante in cadrul Executivului iranian, criticat pentru promovarea unor personalitati insuficient de competente. Ali Youssefpour a fost mandatat sa asigure interimatul Ministerului Afacerilor Sociale, pana la 3 octombrie, cand Parlamentul de la Teheran se va pronunta asupra candidatului propus de presedinte, Abdol-Reza Mesri, actualul sef al Comisiei pentru afaceri sociale din cadrul Legislativului iranian. In prezent, Mshmud Ahmadinejad procedeaza la o evaluare a performantelor ministrilor sai si ale vicepresedintelui insarcinat cu afacerile Executivului, Ali Saidlou. Guvernul lui Ahmadinejad a fost format cu mare dificultate, in vara anului trecut, dupa victoria acestuia la alegerile prezidentiale din iunie 2005, iar Kazemi nu a fost primul candidat desemnat pentru functia de ministru al Afacerilor Sociale. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.