Sulfina Barbu a cerut constituirea la Tulcea a unui comandament antibraconaj, pentru ca jaful din Delta a ajuns la cote inimaginabile. Intentia este de a combate fenomenul pe care actualii guvernanti l-au lasat sa se desfasoare si apoi l-au scapat de
Sulfina Barbu a cerut constituirea la Tulcea a unui comandament antibraconaj, pentru ca jaful din Delta a ajuns la cote inimaginabile. Intentia este de a combate fenomenul pe care actualii guvernanti l-au lasat sa se desfasoare si apoi l-au scapat de sub control, dar ministrul si-a incalcat din nou atributiile, intrucat resursa piscicola din Delta se afla in administrarea Ministerului Agriculturii, si nu in a Ministerului Mediului. Prin infiintarea acestui grup de lucru, autoritatile recunosc haosul pe care l-au creat in Rezervatie atunci cand au decis sa dea pestele din Delta gratis si prin incredintarea directa pescarilor locali. Comandamentul ar urma sa fie format prin ordin prefectural, iar membrii vor fi reprezentanti ai politiei Deltei, politiei de frontiera, Administratiei Rezervatiei, Prefecturii etc.
INCINERATOR LA BRASOV. Intr-o vizita fulger la Brasov, pentru a stimula miscarea ecologista in scoli si institutii, Sulfina a condamnat tentativa firmei Deltarom de a amplasa ilegal incineratorul de deseuri periculoase la Bod.
Desi strategia de eliminare a deseurilor industriale si medicale periculoase, stabilita pentru intreaga Regiune 7 Centru, prevede posibilitatea amplasarii unui incinerator de 10.000 de tone - capacitate de incinerare pe an - in judetul Brasov, ministrul a criticat faptul ca firma agreata de Fondul National de Mediu, care cofinanteaza proiectul, a inceput construirea incineratorului fara acord de mediu si fara autorizatie de constructie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.