Cosmin Olaroiu a declarat sambata seara, dupa meciul cu Gloria Bistrita, scor 2-1, ca Steaua este o echipa unita si va continua sa ramana asa, chiar daca exista voci care au afirmat ca fotbalul romanesc nu depinde de formatia din Ghencea, dupa derby-
Cosmin Olaroiu a declarat sambata seara, dupa meciul cu Gloria Bistrita, scor 2-1, ca Steaua este o echipa unita si va continua sa ramana asa, chiar daca exista voci care au afirmat ca fotbalul romanesc nu depinde de formatia din Ghencea, dupa derby-ul cu Dinamo, la finele caruia "ros-albastrii" au acuzat dur arbitrajul. "Steaua e unita si va ramane asa. Ne straduim sa participam in acest campionat din care am fost exclusi. Atata timp cat se spune ca nu este nevoie de noi si ca Steaua nu reprezinta nimic pentru fotbalul romanesc, inseamna ca e mai bine fara Steaua. Mircea Sandu stie cel mai bine, a spus-o foarte clar", a afirmat Olaroiu, care nu a exclus posibilitatea ca jucatorii de la Steaua sa boicoteze echipa nationala, insa a subliniat ca o astfel de decizie le-ar apartine in exclusivitate. "Jucatorii decid, e treaba lor, se poate si asta, daca nu e nevoie de Steaua", a afirmat Olaroiu. Acesta a apreciat ca mentinerea lui Sorin Corpodean pe primul loc al listei arbitrilor FIFA din Romania reprezinta "un semnal clar" pentru restul cavalerilor fluierului: "Daca un arbitru greseste in defavoarea Stelei este promovat, iar daca greseste pentru Steaua va fi exclus. Probabil o sa avem 10 arbitri in Liga Campionilor si nici o echipa acolo. Noi, echipele, participam ca sa-i antrenam pe arbitri. Corpodean a fost delegat la Timisoara - Steaua si a stopat ambele echipe, la UTA - Rapid a decapitat-o pe Rapid, iar la Dinamo - Steaua, pe Steaua. Cum poate un asemenea arbitru sa mai oficieze in Romania nu stiu, dupa Astra - National, Rapid - Brasov si cate meciuri a nenorocit omul asta". Steaua nu a contat la meciul cu Gloria pe Radoi, V. Iacob, Cristocea, Paraschiv (toti accidentati), Nesu, Thereau si Nicolita (suspendati). Au fost menajati Carlos, N. Dica, Lovin si Ghionea, lasati pe banca de rezerve, unde a luat loc si juniorul Apostol Muzac, de la Steaua II.
Steaua a castigat cu emotii si cu ajutorul "centralului" O. Trandu meciul cu Gloria. S. Costea a deschis scorul cu un sut de la 20 de metri, dar Bostina a egalat inainte de pauza, dupa ce Trandu a vazut penalty la duelul dintre G. Muresan si Val. Badea (bistriteanul a lovit mingea!). Oprita a adus victoria pentru Steaua in final, dupa un corner. "Prima repriza ne-a apartinut, am avut un gol, alte doua faze, am jucat foarte bine. In a doua repriza nu am mai reusit sa ne aparam departe de poarta, a venit acel 11 metri si apoi am contat prea putin. A aparut pana la urma acea faza fixa, iar neatentia si lipsa de concentrare au facut ca Steaua sa castige. Meritam mai mult, cred ca am fi meritat un egal", a spus Sabau, antrenorul Gloriei, care considera ca Trandu a acordat prea usor penalty-ul pentru Steaua. "Mi s-a parut usor dat acel penalty, jucatorul a lovit mingea, dar nu mai conteaza. S-a terminat 2-1 si am pierdut pana la urma. Sunt multumit ca am pus probleme si nu ne-am speriat de Steaua, dar sperantele noastre de a obtine un punct s-au terminat la acel corner. Cred ca la penalty a fost o greseala omeneasca si neintentionata. Si arbitrii sunt pusi sub presiune", a mentionat Sabau.
Fanii stelisti au protestat contra Jandarmeriei
Stelistii au intrat pe teren cu un banner pe care era scris numele site-ului "www.abuzuri. com", unde fanii "ros-albastrilor" au povestit incidentele de la finalul meciului cu Dinamo. De asemenea, jucatorii purtau tricouri negre avand imprimat pe piept mesajul "Sunt Ultras", iar pe spate o tinta si cuvantul "Trageti". In semn de protest fata de incidentele de la meciul cu Dinamo, suporterii stelisti nu au luat loc la peluza a II-a, ca de obicei, ci la tribuna a II-a. Ei au scandat in repetate randuri impotriva Jandarmeriei si a colonelului Daniel Georgescu. Pe gardurile ce despart tribunele de suprafata de joc, fanii stelisti au afisat urmatoarele bannere: "Lacrimogene si gloante premeditate / Georgescu un criminal in libertate", "S-o sune cineva pe maica-sa", "Din '89 aceeasi mentalitate / Doar uniformele sunt schimbate", "Un copil nu s-a nascut / Fortele de ordine l-au omorat", "Schimb fular si steag cu masca de gaze si vesta antiglont", "Ceilalti sunt la spital". La jumatatea primei reprize, galeria Stelei a scandat sa plece toti suporterii, iar in minutul 27 acestia au inceput sa paraseasca arena, o parte ramanand insa si ocupand ultimele randuri de la tribuna a II-a. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.