Antrenorul principal Ovidiu Stanga, "secundul" Nicolae Ungureanu si directorul tehnic Costica Stefanescu au demisionat de la conducerea tehnica a Universitatii Craiova dupa meciul pierdut sambata, pe teren propriu, scor 0-2 cu Otelul Galati, in etapa
Antrenorul principal Ovidiu Stanga, "secundul" Nicolae Ungureanu si directorul tehnic Costica Stefanescu au demisionat de la conducerea tehnica a Universitatii Craiova dupa meciul pierdut sambata, pe teren propriu, scor 0-2 cu Otelul Galati, in etapa a 9-a a Ligii I. Anuntul a fost facut de patronul clubului oltean, Adrian Mititelu. "Stanga, Stefanescu si Ungureanu si-au dat demisiile si eu le-am acceptat pe loc. Consider ca am gresit atunci cand i-am adus pe Ungureanu si pe Stefanescu. Nu spun ca nu sunt antrenori cu valoare, insa nu au colaborat si aici s-a rupt totul. Timp de o saptamana, de echipa se va ocupa Silvian Cristescu, vicepresedintele clubului, pana cand vom aduce un antrenor", a declarat Mititelu. Acesta a precizat ca doreste sa aduca un antrenor capabil sa gestioneze criza pe care o traverseaza Universitatea si a mutat imediat ieri, cand a anuntat ca Stefan Stoica (foto) va fi numit astazi antrenor principal. Stoica a ocupat pana in prezent functia de antrenor secund la Omonia Nicosia, formatie pregatita de Ioan Andone. Stoica va fi ajutat de Stefan Crisan, care se va ocupa de pregatirea portarilor, si de Daniel Mogosanu, singurul membru al fostului staff tehnic care ramane la Universitatea, in timp ce Aurel Beldeanu va fi director tehnic. "Vreau sa aduc un antrenor bun pentru aceste momente, sa gestioneze bine aceasta criza. Suntem intr-o pasa foarte proasta. Mi s-a reprosat din partea lor ca nu le-am adus jucatori, insa ce-am vrut eu sa aduc nu am putut, iar ce se putea, am considerat ca nu sunt jucatori de Craiova. Poate ca m-am inselat si cred ca 2-3 jucatori ar fi trebuit sa aduc", a mai spus Mititelu, care i-a acuzat pe Stefanescu si Ungureanu ca au schimbat echipa pregatita de Stanga pentru jocul cu Otelul: "Stanga a facut o echipa si cei doi au schimbat-o! Exact jucatorii care au evoluat ne-au mancat, gen Parvu, un jucator foarte slab, care rateaza si zece ocazii pe meci, singur cu portarul, asa cum a facut si in aceasta seara, si cum a facut si in Giulesti". Mititelu a adaugat ca spera ca Stanga sa ramana ca jucator la Craiova. Referitor la faptul ca unii suporteri i-au cerut sa plece de la echipa, Mititelu a spus: "Daca vor mai fi presiuni din partea suporterilor, voi duce echipa in alt oras. Nu este o amenintare, dar vreau liniste. Nu m-as fi gandit ca dupa 9 etape voi anunta obiectivul echipei: salvarea de la retrogradare. Suntem intr-o situatie grea, dar va asigur ca nu vom retrograda!".
Stefanescu: "Sanse mici de salvare!"
Costica Stefanescu a precizat ca, la finalul meciului cu Otelul, i s-a cerut sa plece de la Craiova. "Era de asteptat. Chiar daca nu ni se cerea sa plecam, eu unul plecam de bunavoie. L-am si anuntat pe Ovidiu ca va fi ultimul joc. In ciuda rezultatului, echipa nu s-a miscat rau, insa asta este cand ratezi situatii de unul singur si luam gol de la kilometrul 100", a spus Stefanescu. Fostul director tehnic a apreciat ca Universitatea are sanse minime sa se salveze de la retrogradare in acest sezon. "Jucatorii sunt cu moralul la pamant. In aceasta situatie, Craiova are sanse minime sa se salveze si asta din cauza subtirimii lotului si a lipsei de valoare a jucatorilor. Sunt cativa care merita sa joaca in Liga I, in rest jucatori de esaloane inferioare. Ca sa mai fie sperante, trebuie adusi 5-6 fotbalisti, insa ma tem ca in iarna, pentru ca acum nu se poate, va fi prea tarziu. Craiova este pe un butoi de pulbere", a mai spus Stefanescu. Dupa 9 etape, Craiova are doar 6 puncte, cu -9 la "adevar". Mititelu este suspendat 12 etape, Stanga mai are de ispasit, ca jucator, 3 etape de suspendare, iar urmatoarele doua meciuri de acasa se vor disputa la Caracal, stadionul Universitatii fiind, de asemena, suspendat. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.