Scurgerile de informatii
pot ""innebuni"" o companie. Investigatiile interne de la HP s-au transformat intr-un cutremur corporatist. Oficiali ai institutiei au ordonat trimiterea
de mail-uri cu
programe-spion, pentru a-i
descoperi pe cei vinovati.

Scandalul legat de praticile incorecte folosite de Hewlett Packard pentru a identifica angajatul firmei care a dezvaluit presei informatii privind discutiile conducerii a izbucnit la inceputul lunii septembrie. Lucruri noi apar in fiecare zi, pe masura ce sunt studiate documente (mai ales cele electronice), iar martorii devin mai vorbareti.
Oficiali ai HP au aprobat expedierea unor mesaje electronice de la o sursa fictiva, pentru a descoperi punctul de pornire a scurgerii de informatii. Echipa de investigatii a trimis un e-mail unui jurnalist de la Cnet.com, mesajul continand un spyware intr-un fisier atasat. Odata deschis,
soft-ul respectiv se instala in computer si spiona activitatea utilizatorului.
DEMISII. Presedintele Consiliului de Administratie, Patricia Dunn, care detine si functia de membru al Consiliului Director, s-a retras din companie.
""Pentru a merge mai departe, credem ca este in interesul companiei ca Dunn sa se retraga definitiv, intrucat prezenta ei la conducerea HP creeaza confuzii"", se arata intr-un comunicat al conducerii HP. Sub conducerea lui Dunn, au fost angajati detectivi particulari, pentru a obtine listele de convorbiri telefonice ale mai multor jurnalisti, angajati si directori. Compania l-a numit pe Mark Hurd, actualul director executiv al HP, in functia de presedinte, ca succesor al lui Dunn. Dar si situatia sa este cam confuza, acesta trebuind sa depuna noi declaratii in cursul acestei saptamani. De altfel, cotatia actiunilor HP a scazut cu 5%, ca urmare a publicarii unor informatii potrivit carora si Mark Hurd ar putea fi implicat in conflict.