Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei s-a calificat la turneul final al Euro 2007, dupa ce a invins, sambata seara, la Arad, selectionata similara a Finlandei, cu scorul de 76-52. In urma acestei victorii, tricolorele pregatite de Predrag Vas
Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei s-a calificat la turneul final al Euro 2007, dupa ce a invins, sambata seara, la Arad, selectionata similara a Finlandei, cu scorul de 76-52. In urma acestei victorii, tricolorele pregatite de Predrag Vasici au ocupat locul secund in grupa D, pozitie care le-a adus vizele pentru marea competitie a elitei continentale, gazduita anul viitor de Italia. Decise sa prinda a doua calificare consecutiva la turneul final, jucatoarele noastre au inceput in forta partida si au intrat la vestiare cu o diferenta confortabila, scor 44-24, gratie evolutiilor foarte bune ale extremei Ildiko Vass (24 p) si pivotului Florina Pascalau (19 p, 12 rec). In partea a doua, Romania a mentinut diferenta fara probleme, spre bucuria intregii asistente, dar si a presedintelui FRB, Carmen Tocala, multumita de performanta obtinuta. "Sunt cel mai fericit presedinte de federatie. Patru loturi nationale au incheiat 2006 cu mari succese, iar acum e timpul pentru sampanie si tort. Pentru prima data, fetele au jucat cu banii pe masa, cum se spune. Primele pentru calificarea vor ajunge pana la suma bruta de cate 3000 de euro", a spus Tocala, adaugand ca asteapta "recompense din partea ANS, pentru ca am obtinut rezultate in acest an". (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.