Axa politica reala pe care ar trebui sa se orienteze Romania este Washington- Moscova, "nu axe inventate conjunctural de Traian Basescu", a sustinut ieri liderul PIN Cozmin Gusa, in urma unei vizite de trei zile la Moscova. Potrivit lui Gusa, aceasta
Axa politica reala pe care ar trebui sa se orienteze Romania este Washington- Moscova, "nu axe inventate conjunctural de Traian Basescu", a sustinut ieri liderul PIN Cozmin Gusa, in urma unei vizite de trei zile la Moscova. Potrivit lui Gusa, aceasta directie a fost sugerata Romaniei atat de presedintele SUA George Bush, in 2002, cat si de cel rus, Vladimir Putin, in 2005. Deputatul PIN a opinat ca, in prezent, politica nu mai inseamna geopolitica ci "petro-politica", criticand faptul ca Romania neglijeaza relatia cu Rusia, in conditiile in care este dependenta de gazul si petrolul rusesc. El a sustinut ca Traian Basescu arata ca nu-si face treaba de presedinte prin ignorarea semnalelor de apropiere cu Rusia. Gusa a anuntat ca partidul sau a facut demersuri privind apropierea celor doua state si a incheiat un parteneriat cu Partidul "Vointa Poporului", formatiune aflata in opozitie in Rusia si condusa de Serghei Baburin, "primul lider politic rus anticomunist". Acordul de parteneriat prevede infiintarea unui grup de lucru comun, compus din membri ai celor doua partide, coordonat de vicepresedintele PIN Lavinia Sandru si de deputatul Alexander Fomenko si sustinerea reciproca a proiectelor in exterior. "Grupul de lucru va actiona pentru redactarea unui protocol de colaborare bilaterala intre cele doua partide", a completat Cozmin Gusa. (R. P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.