Natascha Kampusch, tanara rapita la varsta de 10 ani si scapata din captivitate la sfarsitul lunii august, a devenit tema de ciorovaiala intre psihiatrii si terapeuti. Cotidianul The Guardian scrie ca expertii si bagatorii de seama care se grabes
Natascha Kampusch, tanara rapita la varsta de 10 ani si scapata din captivitate la sfarsitul lunii august, a devenit tema de ciorovaiala intre psihiatrii si terapeuti.

Cotidianul The Guardian scrie ca expertii si bagatorii de seama care se grabesc sa isi dea cu parerea in cazul fetei de 18 ani nu fac decat sa alimenteze isteria si voyeurismul, devenite ""sport national"" in Austria. Totodata, declaratiile aparute in mass-media afecteaza relatia si-asa subreda dintre Natascha si parintii ei. De aceea, ""guru"" scolii austriece de psihiatrie, Horst Eberhard Richter, le-a cerut confratilor sa se abtina de la a mai face comentarii despre cazul tinerei. ""Tot ce putem face este sa invatam de la Natascha, din intregul ei caz. Numai ca presiunea creata de public ii determina pe numerosi experti sa dea publicitatii informatii care ar trebui protejate"", a spus profesorul Horst Eberhard Richter, cerandu-le psihiatrilor sa trateze subiectul cu ""no comment"".
FACE BANI. Natascha Kampusch se anunta insa drept o persoana care nu se lasa afectata de scandalurile si dezbaterile pe seama ei. Tanara jongleaza cu specialistii in relatii publice si comunicare, pe care ii angajeaza si concediaza de la o zi la alta, iar principala ei preocupare pare sa fie sa obtina venituri cat mai mari de pe urma celor opt ani de detentie in subsolul rapitorului sau. De asemenea, presa austriaca relateaza ca Natascha si-a instruit parintii sa nu accepte nici un fel de discutie cu jurnalistii inainte de a se consulta cu specialistii ei in comunicare si relatia cu mass-media.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.