Seful biroului de permise auto din Maramures a fost retinut de DNA Cluj pentru luare de mita, judecatorii emitand pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. "La propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, Tri
Seful biroului de permise auto din Maramures a fost retinut de DNA Cluj pentru luare de mita, judecatorii emitand pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. "La propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a inspectorului de politie Tudor Bogdan Tatar, sef de birou in cadrul Serviciului Public Comunitar <<Regim Permise si Inmatriculari Vehicule>> din cadrul Prefecturii Maramures", se precizeaza intr-un comunicat al DNA. Din probele administrate de procurori a reiesit ca in perioada noiembrie 2005-iulie 2006, in calitate de ofiter examinator, Tatar a pretins si primit, in mod repetat, sume de bani si bunuri prin intermediul unui instructor auto, de la mai multe persoane, in schimbul promovarii examenului pentru obtinerea permisului de conducere. La proba teoretica a examenului, ofiterul examinator le furniza candidatilor raspunsurile corecte folosind un cod al semnelor, prestabilit de comun acord intre ofiter, instructor si candidati.
Potrivit Mediafax, Tatar primea 700 de euro pentru un permis normal, si 800 de euro pentru un permis profesionist. Procurorii au reusit sa probeze, pana acum, sase asemenea cazuri.
Codul semnelor
Anchetatorii au organizat un flagrant, un tanar prezentandu-se la examen cu o camera video. Acesta a fost instruit de instructor sa comunice cu politistul prin semne, astfel ca acesta l-a ajutat sa rezolve chestionarul. Intoarcerea de catre politist a capului catre geamul salii insemna ca raspunsul la intrebare este "a", intoarcerea capului catre perete insemna ca raspunsul este "b", iar lasarea capului in jos insemna ca raspunsul este "c". Actiunea a fost filmata si 1500 de euro au fost marcati cu inscriptia "mita". Banii i-a primit instructorul, care a dat mai departe 500 de euro politistului. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.