Ofensiva impotriva garajelor de beton, derulata pana acum discret de primarul Adrian Inimaroiu, a luat amploare, edilul semnand o dispozitie de desfiintare a nu mai putin de 47 de asemenea constructii ilegale. Acestea sunt amplasate pe Bd. Tineretulu
Ofensiva impotriva garajelor de beton, derulata pana acum discret de primarul Adrian Inimaroiu, a luat amploare, edilul semnand o dispozitie de desfiintare a nu mai putin de 47 de asemenea constructii ilegale. Acestea sunt amplasate pe Bd. Tineretului nr. 43, in spatele blocurilor 51 si 52. Fiecare garaj ocupa o suprafata de aproximativ 15 mp si au fost construite pe terenuri ce au avut destinatie de spatiu verde sau parcari de resedinta. "Majoritatea constructiilor ilegale au fost depistate pe strazile Caramidarii de Jos, Baladei, Piscului si Visana. Pentru un numar de 13 dintre cele 47 de garaje mentionate nu au fost depistati proprietarii", ne-a declarat edilul Sectorului 4 al Capitalei. Deoarece constructiile au fost amenajate pe domeniul public sau privat, fara autorizatie de construire eliberata de edil, reprezentantii administratiei publice locale pot proceda la desfiintarea acestora in conformitate cu prevederile art. 33, alin. 1, din Legea nr. 50/1991. Inspectorii Serviciului Disciplina in Constructii au afisat pe garajele in cauza instiintari referitoare la termenul acordat pentru demolare, precum si avertizarea potrivit careia, in caz contrar, desfiintarea acestora se va face de catre primarie. Cheltuielile ocazionate de aceste operatiuni vor fi suportate, insa, de proprietari, precum si eventualele pagube si avarii survenite la retelele urbane.
Tot in perioada urmatoare vor fi desfiintate si alte doua garaje confectionate din beton si amplasate fara autorizatie pe str. Nitu Vasile nr. 60, in perimetrul blocului nr.11. Desfiintarea tuturor garajelor prezentate va fi realizata de lucratorii societatilor de salubrizare, in prezenta inspectorilor Serviciului de Disciplina in Constructii si organelor de politie. Dupa desfiintarea constructiilor, terenurile vor fi readuse la starea initiala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.