Pescarii din Cluj au gasit, ieri dimineata, zeci de pesti morti si sute aflati in agonie, pe un lac din orasul Cluj-Napoca, acestia fiind din specia fitofag si platica, informeaza Mediafax. Pestii de 10-15 kg pluteau pe lacul de langa Casa Tineretulu
Pescarii din Cluj au gasit, ieri dimineata, zeci de pesti morti si sute aflati in agonie, pe un lac din orasul Cluj-Napoca, acestia fiind din specia fitofag si platica, informeaza Mediafax. Pestii de 10-15 kg pluteau pe lacul de langa Casa Tineretului, iar oamenii au anuntat Politia si Garda de Mediu. Alertate de urgenta, autoritatile au inchis lacul pentru pescari, au adunat pestii morti si au incercat sa salveze pestii care mai erau in viata, mutandu-i in lacul vecin. "Este un adevarat dezastru ecologic, acesti pesti au nevoie de ani de zile sa creasca pana la aceasta marime, si acum nu se va mai putea pescui in acest lac", a spus unul dintre pescari. Autoritatile au inchis imediat lacul, iar reprezentantii Apelor Romane, Directiei Sanitar Veterinare si ai Garzii de Mediu au luat probe pentru a stabili cauza dezastrului. Inainte de luarea acestor masuri, mai multi cetateni au apucat sa recolteze pesti de pe lac. Alin Tise, prefectul Clujului, a facut un apel la cei care au adunat peste sa nu manance pana cand analizele nu vor stabili daca pestele nu este cumva otravit. Alexandru Duma, directorul executiv al DSV Cluj, spune ca au luat probe de apa si din pestii gasiti si in 48 de ore se va sti cu exactitate ce s-a intamplat. Membrii Asociatiei Pescarilor au venit cu barcile proprii pentru a aduna pestii morti si au incercat sa-i salveze pe cei care mai traiau. Prefectul a dispus efectuarea unui control la toate firmele si casele de pe malul lacului pentru a descoperi cine se face vinovat de poluarea din zona. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.