Circa 72% dintre elvetieni s-au exprimat in favoarea restrictionarii imigratiei si a adoptarii unor masuri mult mai dure in ceea ce-i priveste pe solicitantii de azil. In cadrul unui referendum organizat duminica in 11 dintre cele 26 de cantoane
Circa 72% dintre elvetieni s-au exprimat in favoarea restrictionarii imigratiei si a adoptarii unor masuri mult mai dure in ceea ce-i priveste pe solicitantii de azil.

In cadrul unui referendum organizat duminica in 11 dintre cele 26 de cantoane elvetiene, rezultatele preliminare partiale au demonstrat eficacitatea campaniei agresive a dreptei. Intr-o tara in care circa 21% (circa 1,53 de milioane) dintre locuitori sunt straini, alegatorii au votat de fapt pentru adoptarea unei legi extrem de dure la adresa imigrantilor. Actul legislativ prevede respingerea fara nici o investigatie a cererilor de azil depuse de persoanele care nu pot prezenta un act de identitate.
PREVEDERI. Solicitantii de azil pierd ajutorul social. In schimb, ei pot obtine un asa-zis ""ajutor de urgenta"", in valoare de 960 de franci elvetieni pe luna (aproximativ 600 de euro). Asociatiile pentru protectia drepturilor omului au avertizat ca acesti bani reprezinta minimul necesar de supravietuire. Pe de alta parte, solicitantii de azil vor fi nevoiti sa demonstreze ca dispun de calificari profesionale deosebite si ca nici un muncitor elvetian sau european nu a fost gasit pentru a ocupa postul respectiv.
Presa elvetiana a tratat cu obiectivitate subiectul, apreciind ca rezultatele reprezinta ""o palma data stangii"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.