Echipa masculina de tenis a Romaniei a reusit sa se mentina in Grupa Mondiala a Cupei Davis, dupa ce a trecut de barajul cu selectionata Coreei de Sud, la capatul unei intalniri tensionate, in care "veteranul" Andrei Pavel a jucat magnific si ne-a ad
Echipa masculina de tenis a Romaniei a reusit sa se mentina in Grupa Mondiala a Cupei Davis, dupa ce a trecut de barajul cu selectionata Coreei de Sud, la capatul unei intalniri tensionate, in care "veteranul" Andrei Pavel a jucat magnific si ne-a adus cele trei puncte castigatoare.
Chiar daca la ora inchiderii editiei urma sa se joace ultima, rezultatul general al barajului nu mai putea fi influentat, Romania avand un avantaj de 3-1, dupa ce, ieri, perechea Andrei Pavel/Horia Tecau a trecut de cuplul Hyung-Tail Lee/Hee-Seok Chung, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, 7-5, iar Andrei Pavel a dispus de Hyung-Tail Lee, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, 6-2. Astfel, cu un Andrei Pavel neobosit, liderul echipei noastre jucand, ieri, la dublu, o partida de 171 de minute, pentru ca, la numai doua ore, sa bifeze un alt meci, la simplu, de aproape 200 de minute, Romania se mentine in elita mondiala, spre satisfactia miilor de spectatori care au umplut pana la refuz tribunele Arenelor BNR in ciuda vremii nefavorabile.
Un dublu de milioane
Amanata cu aproape 24 de ore din cauza ploii torentiale care s-a abatut, sambata, deasupra Capitalei, intalnirea de la dublu dintre Andrei Pavel/Horia Tecau si Hyung-Tail Lee/Hee-Seok Chung s-a incheiat, ieri, cu o victorie meritata a reprezentantilor nostri, care au revenit fenomenal dupa ce au cedat primul set si s-au impus cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, 7-5. Profitand de lipsa de omogenitate a cuplului format din Andrei Pavel si Horia Tecau, care a evoluat in aceasta formula pentru a doua oara, coreenii au castigat primul set fara drept de apel. A urmat un al doilea set in care serviciul devastator al lui Tecau si tehnica desavarsita a lui Pavel au facut ca scorul de pe tabela sa devina egal. Dupa o noua rafala de ploaie, romanii revin mult mai in forta si reusesc sa intoarca definitiv rezultatul in favoarea lor, spre disperarea asiaticilor, care nu si-au mai regasit cadenta nici in cel de-al patrulea set, desi au condus la un moment dat cu 5-2. La acest scor, Pavel si Tecau au salvat o minge de set iar cerul s-a inseninat total, publicul purtand spre victorie perechea noastra, care a castigat cinci ghemuri consecutiv!
Lectie de tenis in ploaie!
La mai putin de doua ore dupa victoria de la dublu, Pavel a revenit pe terenul central din incinta Arenelor BNR si a realizat un adevarat spectacol, demonstrand ca la 32 de ani inca mai are resurse sa faca fata unui adversar mai tanar si mai bine clasat in topul ATP. De altfel, intalnirea cu vedeta Coreei de Sud a fost o adevarata lectie de tenis predata de Pavel, care i-a reamintit, astfel, lui Hyung-Tail Lee, ca in urma cu doua sezoane liderul nostru se afla printre primii 20 de jucatori ai lumii. Dupa trei ore de joc tensionat, in care asiaticul s-a agatat cu dintii de fiecare minge, Pavel a reusit sa aduca punctul victorios din baraj, castigand cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, 6-2. De altfel, dupa ce Lee a rupt echilibrul primului set cu un break, iar Pavel a raspuns cu aceeasi moneda in setul al doilea, a urmat un spectacol de zile mari din partea romanului, care a reusit sa-si ingenuncheze adversarul intr-un final incandescent, care a ridicat publicul in picioare, desi ploaia incerca din nou sa-si faca de cap.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.