Serviciul de Protectie si Paza a simulat sambata, intre orele 10:00 si 18:00, formarea si circulatia pe ""culoarul unic"", de la Aeroportul Otopeni la Palatul Parlamentului, a 62 de coloane oficiale. Pentru aceasta simulare, SPP a participat cu i
Serviciul de Protectie si Paza a simulat sambata, intre orele 10:00 si 18:00, formarea si circulatia pe ""culoarul unic"", de la Aeroportul Otopeni la Palatul Parlamentului, a 62 de coloane oficiale.

Pentru aceasta simulare, SPP a participat cu intregul sau efectiv, iar alti peste 2.200 de ofiteri si subofiteri din Ministerul Administratiei si Internelor au ajutat la realizarea securitatii acestei activitati, care va fi cat se poate de reala peste numai doua zile.
Pentru a se asigura echipajele antemergatoare pentru coloanele oficiale, deplasarea acestora pe culoarul unic si asigurarea fluentei traficului, Politia Rutiera a trebuit sa aduca agenti de circulatie si din alte judete, ajungand sa fie prezenti sambata pe strazile Capitalei 600 de politisti. De asemenea, alti 400 de oameni din structurile Politiei de Ordine Publica au fost pe traseele de deplasare a coloanelor oficiale, in zonele institutiilor publice si la obiectivele diplomatice.
Totodata, sunt in alerta si angrenati in misiuni politisti de la Investigatii Criminale, Politia Transporturi, trupe SIIAS si ale Serviciului Pirotehnic. Pentru protectia tronsonului Piata Constitutiei - Piata Unirii, pentru paza Palatului Parlamentului si pentru ca ordinea publica sa fie respectata in zona locurilor de cazare a delegatiilor oficiale au fost angrenati peste 1.200 de jandarmi.
OCHI DIN CER. De asemenea, elicopterele Internelor vor insoti din aer coloanele oficiale, vor cerceta si vor observa aerian traseele de deplasare, dar si resedintele si sediile demnitarilor romani si straini. In zonele de maxima siguranta vor fi prezenti si ochii nestiuti ai ofiterilor ca subofiterilor SRI, iar Serviciul de Telecomunicatii Speciale a asigurat ca va mentine in stare de functionare toate comunicatiile autoritatilor implicate in organizarea sommet-ului, reteaua de telecomunicatii publice pentru date si internet, necesara bunei desfasurari a tuturor activitatilor. Ieri, pana la inchiderea editiei, sosisera patru delegatii oficiale provenind din Quebec, Senegal, Gabon si Principatul Monaco.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.