Alegerea Bucurestiului ca loc de desfasurare a reuniunii la nivel inalt a Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF) s-a datorat, spun organizatorii, traditiei francofone a Romaniei. Potrivit purtatorului de cuvant al secretarului general al OI

Alegerea Bucurestiului ca loc de desfasurare a reuniunii la nivel inalt a Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF) s-a datorat, spun organizatorii, traditiei francofone a Romaniei. Potrivit purtatorului de cuvant al secretarului general al OIF, Hugo Sada, ""este prima data cand o tara din Europa Centrala si Orientala gazduieste un astfel de eveniment"". Sada si-a continuat discursul cu enumerare a atuurilor pe care le-a castigat Romania in ultimii ani. Suntem o tara vorbitoare de limba franceza, avem statut de membru in Alianta Nord-Atlantica si ne aflam la o aruncatura de bat de intrarea in Uniunea Europeana. Participarea Romaniei in structurile euro-atlantice ne-a oferit credibilitate in fata lumii. In ciuda criticilor care i se aduc, Romania are o reputatie buna, a mai spus Sada. ""Eu sunt francez si ma bucur sa remarc abundenta firmelor franceze pe strazile Bucurestiului"", a mai spus oficialul, fara sa comenteze promisiunea presedintelui Romaniei facuta la investirea in functie in urma cu doi ani, referitoare la celebra axa Londra-Washington. Viitoarea reuniune la nivel inalt a OIF va avea loc in 2008, la Montreal.
RECUNOASTERE. ""Organizarea acestui sommet la Bucuresti este, in primul rand, o onoare, dar si o recunoastere. Sommet-ul se doreste a fi un nou impuls dat spiritualitatii in abordarea problemelor politice la nivel global de catre tarile francofone si este un eveniment care necesita o pregatire deosebita, pentru ca sunt destule discutii in interiorul Francofoniei pentru repozitionarea tarilor francofone, pentru reformarea organizatiei"", a spus si consilierul prezidential Adriana Saftoiu, purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale. La reuniunea de la Bucuresti se doreste sa se puna mai bine in valoare dimensiunea europeana a Francofoniei.

""GANDITORUL"" CA LOGO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.