Ungaria a cunoscut, in noaptea de sambata spre duminica, cea mai ampla manifestatie de protest la adresa Guvernului condus de Ferenc Gyurcsany, dar, surpriza, de data asta nu s-au inregistrat violente. Douazeci de mii de oameni au iesit in strada
Ungaria a cunoscut, in noaptea de sambata spre duminica, cea mai ampla manifestatie de protest la adresa Guvernului condus de Ferenc Gyurcsany, dar, surpriza, de data asta nu s-au inregistrat violente.

Douazeci de mii de oameni au iesit in strada, pentru a-si sustine punctul de vedere: plecarea de la carma tarii a unui Guvern condus de un ""mincinos"" si formarea unui Guvern de tehnocrati.
SURPRIZA. Sambata dupa-amiaza, printre participantii la actiunea de protest s-a numarat si episcopul Laszlo Tokes, cu un discurs belicos, fiind singurul cetatean strain care a sosit cu un mesaj de sustinere a demonstratiei din partea ardelenilor, noteaza corespondentul la Budapesta al Radio Romania Actualitati, preluat de Rador. Analistii apreciaza ca manifestatiile, cotidiene deja, ar putea continua, organizatorii cerand continuarea protestelor pana la 29 septembrie, cu doua zile inaintea alegerilor municipale. Ieri, la pranz, Piata Kossuth, in care au loc protestele, isi recapatase linistea si aspectul obisnuit, scapand de gunoaiele lasate in urma de protestatari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.