Guvernul va lua toate masurile pentru ca privatizarea BCR sa fie finalizata in acelasi mod legal, corect si transparent, in care s-a desfasurat intregul proces, a declarat, ieri, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, care a fost si presedintele C
Guvernul va lua toate masurile pentru ca privatizarea BCR sa fie finalizata in acelasi mod legal, corect si transparent, in care s-a desfasurat intregul proces, a declarat, ieri, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, care a fost si presedintele Comisiei de privatizare a bancii. "Guvernul a decis sa extinda data limita pentru finalizarea privatizarii BCR, cu inca o luna, pana la 20 octombrie, pentru a permite indeplinirea procedurilor legale necesare incheierii acestui proces", a precizat ministrul Finantelor. In sedinta din aceasta saptamana, Executivul a decis prelungirea termenului de finalizare a privatizarii BCR de la 21 septembrie 2006, la 20 octombrie 2006. Decizia a venit in urma imposibilitatii Curtii Constitutionale de a lua o decizie cu privire la Legea privind finalizarea privatizarii Bancii Comerciale Romane. In urma deliberarii Curtii, nu s-a putut intruni votul majoritatii judecatorilor asupra contestatiei depuse de un grup de parlamentari PSD si PRM privind constitutionalitatea Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului privind unele masuri de finalizare a procesului de privatizare a BCR. La sfarsitul anului trecut, banca austriaca Erste Bank a castigat licitatia pentru preluarea BCR oferind 3,75 miliarde de euro pentru 61,88% din actiunile bancii. Banii urmeaza sa fie depusi intr-un cont escrow. Statul va incasa 2,2 miliarde de euro, iar IFC si BERD, care au detinut 25% plus doua din actiunile BCR vor primi 1,5 miliarde de euro. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.