Presedintele Traian Basescu va desemna, totusi, militari la sefia SRI si SIE, favoriti pentru ocuparea posturilor de directori fiind actualii interimari, Florian Coldea si Silviu Predoiu, au declarat ieri surse din PD, citate de Mediafax. "Traian Bas
Presedintele Traian Basescu va desemna, totusi, militari la sefia SRI si SIE, favoriti pentru ocuparea posturilor de directori fiind actualii interimari, Florian Coldea si Silviu Predoiu, au declarat ieri surse din PD, citate de Mediafax. "Traian Basescu a ales, totusi, solutia militara pentru desemnarea directorilor SRI si SIE. Se pare ca cei doi sefi de servicii secrete vor fi actualii interimari, Florian Coldea, de la SRI, si Silviu Predoiu, de la SIE", au afirmat sursele citate. Acestea au explicat ca presedintele nu a dorit sa nominalizeze oameni politici, pentru a arata ca nu se mai poate vorbi despre influenta factorului politic asupra serviciilor de informatii. "In plus, prin numirea unor militari, se doreste a se dovedi predictibilitatea serviciilor romanesti, care vor merge pe o linie de profesionalism, de apolitizare totala", au mai spus sursele, apreciind ca presedintele va alege varianta unor negocieri secrete cu liderii PNL, PSD si UDMR sau cei nominalizati vor trebui sa convinga personal sefii respectivelor formatiuni, pentru a se asigura ca vor fi numiti in functii. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.