Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului pregateste o lege referitoare la exproprierea unor terenuri, in suprafata totala de 600 de hectare, necesare extinderii Aeroportului "Henri Coanda", printre proprietari fiind Ion Tiriac si Gigi
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului pregateste o lege referitoare la exproprierea unor terenuri, in suprafata totala de 600 de hectare, necesare extinderii Aeroportului "Henri Coanda", printre proprietari fiind Ion Tiriac si Gigi Becali, a declarat ieri, ministrul Radu Berceanu. "Am avut niste discutii premergatoare cu domnul Tiriac, caruia i-am explicat ca si in Germania, daca se hotaraste construirea unui aeroport pe anumite terenuri, acolo chiar ca se va face acel aeroport. Domnul Becali, care e ceva mai intelegator si care cred ca a luat acele terenuri pentru preocuparile lui anterioare, o sa devina aviator", a spus ministrul Transporturilor, citat de Mediafax. El a precizat ca exista cateva sute de proprietari in total. Berceanu a afirmat ca legea va aparea in curand, fara sa precizeze un termen exact. "Nu as vrea sa se faca un lobby extins acestei legi", a spus Berceanu. In planul de dezvoltare a Aeroportului Henri Coanda este prevazuta amenajarea accesului principal in aeroport dinspre autostrada Bucuresti-Brasov, care va trece pe langa acest aeroport, potrivit ministrului Transporturilor.
Extinderea cailor de rulare si constructia unei retele de degajare rapida a aeronavelor la Aeroportul Henri Coanda din Otopeni au crescut cu circa 30% capacitatea de aterizare si decolare a avioanelor, a mai afirmat Radu Berceanu, ieri, la inaugurarea proiectului. "In urma acestei investitii, avioanele vor putea sa degajeze imediat pista. Pana acum, ele faceau un ocol destul de complicat de la aterizare si pana la intoarcerea la aeroport", a precizat ministrul. Investitia in valoare de 19 milioane euro face parte din etapa a doua a programului de dezvoltare si modernizare a Aeroportului Henri Coanda, in valoare de totala de peste 111 milioane euro. Prima faza a proiectului a avut loc in perioada 1994-1998 si a costat circa 124 milioane dolari. (C.P)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.