Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politic din Romania (AFDPR), Ticu Dumitrescu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa desfasurata in Mamaia, ca a revenit asupra deciziei de a demisiona din cadrul Colegiului Consiliului National pentru S
Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politic din Romania (AFDPR), Ticu Dumitrescu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa desfasurata in Mamaia, ca a revenit asupra deciziei de a demisiona din cadrul Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Ticu Dumitrescu sustine ca ramanerea sa in CNSAS se datoreaza solicitarii fostilor detinuti politic. Presedintele filialei AFDPR, Paul Andreescu, a specificat insa ca, "daca atacurile furibunde asupra CNSAS, al caror scop este compromiterea institutiei, se vor intensifica fara putinta de contracarare, se va pune problema ramanerii lui Ticu in cadrul Colegiului".
Balci al scurgerilor de informatii
Ticu Dumitrescu a declarat ca, in acest moment, CNSAS s-a transformat intr-un balci al scurgerilor de informatii, unde se pot spala dosarele. El a admis, totodata, ca CNSAS s-a transfigurat si intr-un mic parlament, desi membrii institutiei ar trebui sa aiba tinuta magistratilor. "Sunt crunt dezamagit si umilit fata de ceea ce se intampla in CNSAS", a specificat membrul institutiei, adaugand ca scurgerile de informatii compromit si distrug iremediabil Colegiul. In ceea ce priveste acuzatiile lansate la adresa CNSAS, potrivit carora adaposteste agenti infiltrati, Ticu Dumitrescu a apreciat ca "se doreste aruncarea in aer a institutiei, de data aceasta din exterior".
"Pestii mari" au saptamanile numarate
Desi in urma cu o saptamana, Ticu Dumitrescu solicita un termen de 30 de zile pentru "deconspirarea pestilor mari", se pare ca perioada nu este suficienta. In opinia sa, "rechinii" au reprezentati in CNSAS si recurg la tot felul de solicitari cand vine vorba de recunoasterea adevarului vizavi de colaborarea cu vechea Securitate. "S-au descoperit dosare ale unor figuri politice foarte pretentioase, care din 97 de pagini mai cuprind doar 40", a mai explicat Ticu, completand ca aceste persoane solicita insa analize grafologice si invoca argumente legale care influenteaza capital timpul de lucru. Una peste alta, membrul CNSAS a recunoscut ca "plevusca se descopera usor" insa cand vine vorba de persoane importante "CNSAS da rateuri". Ticu a precizat ca este "a saptea spita" din CNSAS, se simte ca un proscris, dar are incredere in tinerii cercetatori ai institutiei. Revenind la "pestii mari", el a estimat ca, peste trei saptamani, Colegiul CNSAS va dezbate dosarele unor importante personalitati politice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.