Ministerul Administratiei si Internelor ne-a trimis la redactie un drept la replica, in urma publicarii de catre ZIUA, in numarul de ieri, a articolului "Blaga a inventat Loganul de 12.000 de euro". Prezentam in continuare, intergral, dreptul la repl
Ministerul Administratiei si Internelor ne-a trimis la redactie un drept la replica, in urma publicarii de catre ZIUA, in numarul de ieri, a articolului "Blaga a inventat Loganul de 12.000 de euro". Prezentam in continuare, intergral, dreptul la replica al MAI.
"In legatura cu articolul "Blaga a inventat Loganul de 12.000 de euro", pentru corecta informare a opiniei publice, Serviciul Comunicare Publica al Ministerului Administratiei si Internelor este imputernicit sa precizeze urmatoarele:
In baza Hotararii Guvernului nr.1322/2005, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Inspectoratul General al Politiei Romane, a realizat achizitia a 6000 autospeciale din productie interna, prin licitatie publica deschisa, in sistem de leasing financiar pe o perioada de trei ani, cu plata lunara a ratelor, fara achitare de avans. Aceasta achizitie a fost realizata din fonduri de la bugetul de stat si nu din finantare externa, cu respectarea prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1322/27 octombrie 2005, prin care Ministerul Administratiei si Internelor a fost autorizat sa achizitioneze "mijloace de transport din categoria autoturismelor, autospeciale si autoutilitare derivate din autoturisme, prin intermediul unei finantari de tip leasing financiar". Au fost achizitionate doua modele de autospeciale, respectiv: 4500 autospeciale pentru Politia de siguranta publica - Dacia Logan Ambiance 1,4MPI - inscriptionate si dotate suplimentar cu: rampa de avertizare optica si acustica modulara, sursa de iluminare portabila, baterie de acumulatori suplimentara, echipament de radio comunicatii, 2 complete radiotelefoane portabile, trusa sanitara si triunghi reflectorizant.
Valoarea unitara cu TVA, incluzand dotarile suplimentare este de 38.460,09 RON (10.522,8 euro). Valoarea totala, cu TVA, este de 173.070.387 RON.
1500 autospeciale pentru munca operativa - Dacia Logan Laureate 1,6 MPI - neinscriptionate si dotate suplimentar cu lampa de averitizare cu prindere magnetica, echipament de radio comunicatii, dotari pentru un echipament radio suplimentar, trusa sanitara si triunghi reflectorizant. Valoarea unitara cu TVA, incluzand dotarile suplimentare este de 34.076, 36 RON (9323,4 euro). Valoarea totala, cu TVA, este de 51.114.546 RON.
Diferenta dintre pretul de catalog al autovehiculelor (aproximativ 6280 euro, pret de baza pentru modelul Dacia Logan Ambiance 1,4MPI si aproximativ 8080 Euro, pret de baza pentru modelul Dacia Logan Laureate 1,6 MPI) reprezinta costurile dotarilor suplimentare furnizate de S.C. Automobile Dacia S.A. care a asigurat productia in regim integrat a autospecialelor, pe baza specificatiilor tehnice inaintate de Ministerul Administratiei si Internelor si Inspectoratul General al Politiei Romane.
Productia acestor autospeciale a necesitat realizarea unor modificari de structura, pe baza unui proiect tehnic special, precum si realizarea unor teste.
Subliniem faptul ca toate cele trei societati comerciale care au participat la licitatia organizata de Inspectoratul General al Politiei Romane au prevazut in oferta acelasi pret unitar pentru fiecare model de autovehicul (valoarea de intrare in leasing a produselor), diferenta dintre oferte fiind data de dobanda de leasing si taxa de management. In cazul ofertei selectate, la pretul de intrare in leasing se adauga dobanda de leasing, in valoare totala de 12.082.345 RON, si taxa de management a contractului, in valoare totala de 18.443.068 RON, rezultand o valoare totala a contractului de 258.214.531,85 RON (70.648.863 Euro). Astfel, pretul mediu al unei autospeciale este de 43.035 RON (11.774 euro). Precizam faptul ca, in ierarhizarea din punct de vedere financiar a ofertelor, urmatoarea oferta avea un pret mai mare cu circa 4 milioane de euro. De asemenea, facem precizarea ca, producatorul S.C. Dacia Automobile S.A., deruleaza activitati de vanzare directe numai cu plata integrala.
Achizitionarea prin leasing poate fi realizata numai prin intermediul unui dealer. S.C. Dacia Automobile S.A. are o societate proprie de leasing, RCI Leasing, care a achizitionat caietul de sarcini, dar nu a depus nici o oferta la licitatia organizata de Inspectoratul General al Politiei Romane."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.