Inspectorul general al Jandarmeriei, generalul maior dr. Costica Silion, a dispus constituirea unei comisii pentru a cerceta incidentele ce au avut loc cu ocazia derby-ului Dinamo - Steaua si in urma caruia zeci de persoane au fost ranite. Conform un
Inspectorul general al Jandarmeriei, generalul maior dr. Costica Silion, a dispus constituirea unei comisii pentru a cerceta incidentele ce au avut loc cu ocazia derby-ului Dinamo - Steaua si in urma caruia zeci de persoane au fost ranite. Conform unui comunicat al Jandarmeriei Romane, cei ce vor fi gasiti vinovati vor fi sanctionati, existand chiar si posibilitatea trecerii lor in rezerva sau a sesizarii Parchetului. "Conducerea Jandarmeriei nu poate tolera manifestarile ce exced prevederilor legale privind interventia pentru restabilirea ordinii publice, excesul catorva jandarmi putand aduce atingere imaginii institutiei, dar si imaginii celorlalti jandarmi, care zi de zi isi fac datoria in folosul cetatenilor", se arata in acest comunicat. Jandarmeria nu uita insa sa aminteasca din nou de suporteri si sa se victimizeze, insa recunoste ca interventiile in forta atunci cand nu este cazul nu se justifica: "Provocarile repetate, ura manifestata de unii suporteri impotriva fortelor de ordine si ranirea unor colegi jandarmi nu justifica depasirea limitelor interventiei in forta sau folosirea acesteia in momente in care nu se mai impunea recurgerea la forta".
In final, Jandarmeria Romana isi cere scuze "tuturor cetatenilor care au avut de suferit nejustificat in urma actiunilor de restabilire a ordinii publice la meciul de fotbal F.C. Dinamo - F.C. Steaua, din 20 septembrie a.c.". (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.