Ministerul Public va lansa, luni, un proiect de infratire institutionala privind lupta impotriva criminalitatii organizate, program finantat de Uniunea Europeana cu 1,4 milioane de euro si care se va derula timp de un an si jumatate. Proiectul este r
Ministerul Public va lansa, luni, un proiect de infratire institutionala privind lupta impotriva criminalitatii organizate, program finantat de Uniunea Europeana cu 1,4 milioane de euro si care se va derula timp de un an si jumatate. Proiectul este realizat in parteneriat cu Ministerul de Interne - Biroul procurorului general din Spania, in calitate de lider de proiect. Beneficiarii programului vor fi Directia pentru Investigarea Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Ministerul Justitiei si Ministerul Administratiei si Internelor. Programul vizeaza imbunatatirea managementului informatiilor privind criminalitatea la nivel national, a tehnicilor de investigatii si implementarea lor in comun de catre procurori, ofiterii de politie si judecatorii implicati in solutionarea cazurilor de criminalitate organizata, dezvoltarea unei baze de date si imbunatatirea pregatirii persoanelor implicate in asemenea anchete. Lansarea proiectului va avea loc, luni, in sala "Amfiteatru" a Institutului National de Magistratura, la eveniment urmand sa fie prezenti Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, ambasadorii Regatului Spaniei si Republicii Franceze la Bucuresti, Monica Macovei, ministrul Justitiei, si Marcel Sampetru, prim procuror adjunct al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.