Fostul premier Adrian Nastase s-a prezentat, ieri, din nou, la DNA pentru a continua sa studieze dosarul Zambaccian in care a fost pus sub invinuire pentru luare de mita si obtinere de foloase necuvenite. Inainte de a intra in sediul Directiei Nation
Fostul premier Adrian Nastase s-a prezentat, ieri, din nou, la DNA pentru a continua sa studieze dosarul Zambaccian in care a fost pus sub invinuire pentru luare de mita si obtinere de foloase necuvenite. Inainte de a intra in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Nastase a precizat ca a fost invitat de procurorul-sef Daniel Morar sa participe la "jocurile de artificii" organizate de DNA pentru "sarbatoarea nationala" a prezentarii Raportului de monitorizare privind Romania al Comisiei Europene. "Aveam, initial, o invitatie pentru luni, dar banuiesc ca au dorit in mod special sa apar azi la televizor si sa se vorbeasca despre rolul DNA in privinta intrarii Romaniei in Uniunea Europeana", a spus ex-presedintele PSD. Acesta a afirmat ca, in dosarul "Zambaccian", intre timp termopanele au disparut si au aparut tot felul de texte despre cum s-a desfasurat campania electorala. In opinia sa, acest lucru este absolut aberant si reprezinta un abuz. In plus, fostul premier considera ca acest circ mediatic nu face decat sa consacre "o pata rusinoasa" pentru ceea ce inseamna istoria DNA.
Razboiul cu "intregul popor al DNA"
Adrian Nastase a parasit sediul Directiei Nationale Anticoruptie dupa aproape doua ore, el precizand ca le-a cerut procurorilor DNA sa-i permita sa aduca un expert - consilier pe probleme de contabilitate -, insa solicitarea i-a fost respinsa. Fostul prim-ministru considera ca in aceste conditii prezenta sa si rasfoirea dosarelor devine oarecum inutila. El a explicat ca are o foarte mare problema in momentul de fata pentru ca marea majoritate a probelor sunt din zona contabila. In acest sens, Adrian Nastase a precizat ca procurorii au ridicat de la firmele Vertcon si Conimplus peste 1000 de volume de contabilitate, probabil intreaga lor contabilitate. De asemenea, referindu-se la contractele incheiate pentru campania electorala, fostul premier a precizat ca in mod evident acestea au fost parafate la nivelul partidului, si nu de catre el. Adrian Nastase a mai mentionat ca afisele si pixurile au fost comandate la nivelul partidului, si nu de catre el. "Toata aceasta poveste in care se incearca inainte de Raportul de tara sa se finalizeze acest dosar si sa se arate in cadrul <<Festivalului national DNA pentru raportul de tara>> ca oamenii acestia si-au facut datoria, ma descurajeaza profund", a declarat Adrian Nastase. Ex-liderul PSD nu considera ca romanii sau strainii vor fi impresionati de aceasta actiune, de razboiul "intregului popor al DNA" impotriva sa in dosarele "Zambaccian" si "Eurografica".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.