Tehnicianul sarb Momcilo Vukotici a demisionat vineri, urmand ca locul sau sa fie ocupat temporar de Ion Marin, care a indeplinit in ultima vreme functia de director tehnic. In urma cu cateva sezoane, ""Sapaliga"" s-a mai aflat pe banca ""marinarilor

Tehnicianul sarb Momcilo Vukotici a demisionat vineri, urmand ca locul sau sa fie ocupat temporar de Ion Marin, care a indeplinit in ultima vreme functia de director tehnic. In urma cu cateva sezoane, ""Sapaliga"" s-a mai aflat pe banca ""marinarilor"".

Preconizata de mai multa vreme, despartirea dintre antrenorul sarb Momcilo Vukotici si Farul Constanta s-a oficializat vineri seara, cand tehnicianul a demisionat.
SCHIMBARE. Atributiile lui Vukotici au fost imediat preluate de directorul tehnic Ion Marin, care activa in cadrul clubului patronat de Gheorghe Bosanceanu in functia de director tehnic. Conform directorului executiv Florentin Chiforeanu, ""Sapaliga"" se va ocupa de echipa cel putin in urmatoarele doua etape, cand ""marinarii"" vor intalni pe Rapid si Pandurii Targu-Jiu. ""Incepand de sambata, coordonarea echipei ii revine lui Ion Marin. Dupa aceste meciuri vom avea o pauza de doua saptamani in care ne vom gandi la un alt antrenor principal. Este putin probabil ca echipa tehnica sa ramana asa, dar nu se stie deocamdata"", a declarat oficialul in cadrul conferintei de presa in care s-a anuntat oficial incetarea colaborarii cu Momcilo Vukotici.
ACORD. Chiforeanu a mentionat ca despartirea de Vukotici s-a produs pe cale amiabila: ""Nu existau clauze in contract cu privire la plecarea inainte de termen. Despartirea s-a produs in conditii amiabile. Nu avem nimic sa-i reprosam lui Vukotici. Este vorba de demisie si nu de o demitere. Este hotararea dansului"". Oficialul a adaugat ca fotbalistii Farului nu vor beneficia de o prima speciala la meciul cu Rapid, programat azi, cu incepere de la 20:30, pe stadionul Giulesti. La randul sau, antrenorul Momcilo Vukotici a subliniat ca renunta la conducerea tehnica a constantenilor, pentru ca este spre binele echipei, dar a lasat sa se inteleaga ca nu a fost multumit de atitudinea fotbalistilor pe care i-a pregatit incepand din luna ianuarie. ""Plec pentru ca echipa are obiective indraznete si jucatorii trebuie sa fie la fel, dar si pentru atmosfera de aici, pentru ca tribunele mi-au cerut demisia. Daca eu am creat atmosfera aceasta, consdier ca este mai bine sa ma retrag. Ultimul motiv a fost rezultatul din meciul de acasa cu FC National (scor 1-1). Eu am incercat sa impun psihologia mea si obiectivele mele jucatorilor, am incercat sa am o colaborare foarte buna cu ei"", a explicat Vukotici. Tehnicianul sarb a fost adus la Constanta in ianuarie, cand l-a inlocuit pe Petre Grigoras, plecat in iarna la Otelul Galati. In cazul in care Farul nu va izbuti sa ia nici un punct in aceasta seara, pe terenul feroviarilor, patronul Gheorghe Bosanceanu intentioneaza sa poarte negocieri cu fostul international Dan Petrescu, demis in urma cu o saptamana de polonezii de la Wisla Cracovia. Acesta este dorit in prezent si de Adrian Mititelu, la Universitatea Craiova, precum si in Liga a II-a, pentru a prelua banca tehnica a Sportului Studentesc, formatie pe care a pregatit-o inaintea plecarii in Polonia. In ceea ce priveste obiectivul pe care Farul il are in acest sezon, respectiv calificarea intr-o cupa europeana, patronul ""marinarilor"", Gheorghe Bosanceanu, le-a transmis subordonatilor sai ca nu se gandeste la o schimbare. ""Bag bani si vreau sa vad rezultate"", le-a spus autoritar Bosanceanu angajatilor clubului. Componentii Farului au venit inca de ieri la Bucuresti pentru partida cu Rapid. ""Ar fi extraordinar sa nu pierdem in Giulesti, mai ales ca traversam o perioada destul de tulbure"", a declarat unul dintre atacantii Farului, Mihai Gurita.

Steaua - Gloria / Victorie chinuita
Steaua a inceput jocul cu Bistrita afisand un banner de protest impotriva evenimentelor din ultimile etape, www.abuzuri.com, dar si privata de lipsa a sapte titulari. Mai mult, ardelenii au deschis scorul rapid prin ex-dinamovistul Costea si i-au chinuit o repriza intreaga pe stelisti. A fost nevoie de un penalty obtinut siret de Badea si de clipa de inspiratie a lui Oprita pentru ca Steaua sa castige cu 2-1, iar Olaroiu sa poata pregati in liniste meciul din Liga, cu Lyon.

ETAPA 9


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.