De mai bine de un deceniu, Andrei Pavel reuseste sa mentina sus stindardul tenisului masculin romanesc in Cupa Davis, liderul echipei noastre adunand puncte importante pe banda rulanta in intalnirile cruciale in care a luat startul. Si acest sezon, v
De mai bine de un deceniu, Andrei Pavel reuseste sa mentina sus stindardul tenisului masculin romanesc in Cupa Davis, liderul echipei noastre adunand puncte importante pe banda rulanta in intalnirile cruciale in care a luat startul. Si acest sezon, veteranul tricolorilor si-a demonstrat din nou clasa in fata suporterilor adunati inexplicabil in numar destul de mic in tribunele terenului central din incinta Arenelor BNR si a adus primul punct echipei Romaniei in intalnirea cu selectionata Coreei de Sud, contand pentru barajul de mentinere in Grupa Mondiala. Dornic sa asigure mai tinerilor sai coechiperi o siguranta pentru meciurile care vor urma, azi si maine, in Parcul cu Platani, mai ales ca echipa noastra resimte din plin absentele lui Victor Hanescu si Razvan Sabau, Andrei Pavel a debutat furtunos, ieri dupa-amiaza, si a castigat lejer intalnirea cu Woong-Sun Jun, cu scorul de 6-0, 6-4, 6-3, la capatul unei dispute care a inceput cu o jumatate de ora intarziere din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.
"Cneazul" incert pentru meciul de dublu
Dupa ce oficialul intalnirii a acordat "unda verde", iar organizatorii au luat prelata de pe terenul central (n.n. - zgura a fost protejata pe timpul ploii), Andrei Pavel n-a avut nevoie decat de 100 de minute pentru a-si depasi modestul adversar, clasat in apropierea locului 400 in ierarhia ATP. Cu un serviciu devastator si cu o tehnica desavarsita, in care a alternat foarte bine mingile scurte cu cele in lung de linie, Pavel a castigat fara emotii si a adus Romania in avantaj: scor 1-0. Din pacate, imediat dupa meci, Pavel a reclamat dureri insuportabile la umar, fiind nevoie de interventia medicului pentru a-i aplica o uriasa punga cu gheata si un bandaj. "Astept sa vad verdictul medicilor, dar sper sa pot juca macar in meciul de duminica. Voi urma un tratament de recuperare, cu ultrasunete si antiinflamatoare, si sper ca duminica sa fiu pe teren, daca nu chiar si maine (n.n. - azi)", a spus Pavel dupa meci, adaugand ca este posibil ca in meciul de dublu, programat sa se dispute, azi, de la ora 13, sa evolueze perechea formata din Florin Mergea si Horia Tecau impotriva cuplului Hyung-Taik Lee/Hee-Seok Chung.
Crivoi a dezamagit
Cel de-al doilea meci, i-a adus pe teren pe debutantul Victor Crivoi si pe vedeta coreeana Hyung-Taik Lee, diferenta dintre cei doi fiind neta in favoarea ultimului. Din pacate, la finalul partidei, castigata de Lee fara drept de apel, cu scorul de 6-1, 6-1, 6-0, asistenta a plecat din tribune dezamagita total de prestatia lui Crivoi, pe care l-au coplesit in mod evident emotiile. Cu o tactica inadecvata pentru un meci impotriva unui jucator clasat printre primii 60 in topul ATP, Crivoi n-a facut fata importantei partidei si n-a reusit in nici un moment sa-si incomodeze adversarul, fapt sesizat si de antrenorul Florin Segarceanu. "Victor a intalnit un jucator experimentat, care sa nu uitam ca a jucat saptamana trecuta o semifinala la turneul de la Beijing. Cred ca a gresit putin tactic, dar acum trebuie sa ne gandim la ce urmeaza. Andrei Pavel s-a accidentat usor la umar, dar cred ca va evolua si la dublu. In functie de cum se va simti, va fi decizia lui", a punctat Segarceanu, care s-a aratat in continuare optimist in ceea ce priveste sansele echipei noastre de a se mentine in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Reamintim ca dupa meciul de dublu de azi, maine, de la ora 12, Andrei Pavel va juca impotriva lui Hyung-Taik Lee, in vreme ce Victor Crivoi, in cazul in care nu va fi inlocuit pe ultima suta de metri, il va intalni pe Woong-Sun Jun.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.