Asistenta medicala de urgenta a participantilor la Congresul Fracofoniei va fi asigurata, pe tot parcursul Sommet-ului, de sapte spitale si mai multe puncte mobile amplasate pe traseele pe care le vor parcurge invitatii. Potrivit unui comunicat al Mi
Asistenta medicala de urgenta a participantilor la Congresul Fracofoniei va fi asigurata, pe tot parcursul Sommet-ului, de sapte spitale si mai multe puncte mobile amplasate pe traseele pe care le vor parcurge invitatii. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, spitalele care vor asigura asistenta medicala sunt Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Elias, Bagdasar-Arseni si Sf. Pantelimon. Pentru activitatea de boli infectioase este desemnat Institutul "Matei Bals", iar pentru activitatea de stomatologie a fost desemnat Spitalul Universitar de Stomatologie Bucuresti. In fiecare dintre spitalele de urgenta a inceput procesul de sigilare a salilor de operatie si a saloanelor care au fost pregatite. Activitatile de medicina preventiva vor fi asigurate de compartimentul special al Ministerului Apararii Nationale care va colabora cu reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat a Ministerului Sanatatii. De asemenea, pe intregul traseu stabilit de Serviciul de Paza si Protectie vor fi amplasate 20 de ambulante, care vor avea asigurate canale de comunicatie speciale pentru eliberarea traseelor de deplasare in caz de urgenta.
Fiecare hotel care gazduieste particiantii va avea cate un cabinet medical (un punct fix) unde se va acorda asistenta medicala in regim permanent, iar la fiecare locatie de conferinta vor exista cate doua cabinete medicale.
In perioada Congresului Francofoniei, spitalele bucurestene vor asigura in conditii normale de lucru acordarea asistentei medicale pentru populatie.
Ministerul Sanatatii precizeaza si faptul ca zilele de 27, 28 si 29 septembrie, stabilite ca zile libere, nu se aplica si pentru personalul din unitatile sanitare. Ministrul Eugen Nicolaescu a cerut conducerii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sa reaminteasca sefilor tuturor spitalelor din Capitala ca au obligatia sa ia toate masurile necesare pentru ca populatia sa nu intampine greutati, in aceasta perioada, atunci cand se adreseaza pentru ingrijiri medicale unei unitati sanitare.
Potrivit comunicatului citat, Guvernul a alocat Ministerului Sanatatii 912.000 lei din rezerva bugetara pentru organizarea asistentei medicale pe perioada Sommet-ului Francofoniei. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.