Jumatate din copiii din Occident consuma cel putin cinci litri de ulei pe an ca urmare a faptului ca mananca zilnic cel putin o punga de cipsuri sau cartofi prajiti, relateaza Daily Telegraph in editia sa electronica. In plus, unul din cinci copii ma
Jumatate din copiii din Occident consuma cel putin cinci litri de ulei pe an ca urmare a faptului ca mananca zilnic cel putin o punga de cipsuri sau cartofi prajiti, relateaza Daily Telegraph in editia sa electronica. In plus, unul din cinci copii mananca aproximativ noua litri de ulei pe an daca, intr-o singura zi, consuma mai mult de o punga de cipsuri.
Raportul a fost dat publicitatii ieri, de British Heart Foundation, organizatie caritabila britanica aflata in plina campanie de avertizare a populatiei asupra sarii, grasimilor si zaharului ascuns in mancarurile cotidiene. Campania impotriva cipsurilor este insotita de o reclama cu o fetita care bea dintr-o sticla de ulei, cu mesajul: "Ceea ce intra in cipsuri intra si in tine". Specialistii avertizeaza ca o banala punga de cipsuri de 35 de grame, de exemplu, contine doua lingurite si jumatate de ulei. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.