Peste 20.000 de locuri de munca au fost oferite absolventilor, dintre care peste 5500 in Capitala, ieri, in cadrul Bursei locurilor de munca organizata la nivel national de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. In cadrul acestei editii a
Peste 20.000 de locuri de munca au fost oferite absolventilor, dintre care peste 5500 in Capitala, ieri, in cadrul Bursei locurilor de munca organizata la nivel national de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. In cadrul acestei editii a Bursei locurilor de munca pentru absolventi, angajatori din toata tara ofera peste 20.000 de locuri de munca, dintre acestea 5516 fiind oferite tinerilor din Capitala. Dintre locurile de munca oferite in Capitala, 768 (14%) sunt pentru cei cu studii superioare. Cea mai mare oferta a fost pentru muncitorii calificati, 51% dintre locuri oferite de angajatorii din Capitala fiindu-le destinate acestora. Totodata, 22 de procente din oferta angajatorilor din Capitala au fost pentru absolventii cu studii medii. Principalele oferte pentru cei cu studii superioare, pe domenii de activitate, au fost pentru economisti, ingineri, filologi, graficieni. Dintre cei cu studii medii, angajatorii cauta in special agenti de paza, casieri si administratori. Pentru prima oara la astfel de manifestari, printre angajatori a fost prezent Ministerul Apararii Nationale (MApN). Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazu" a oferit pentru tinerii absolventi 258 de functii militare, angajarile facandu-se pe baza de contract, pentru toate specializarile terestre militare. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.