Comisia Europeana va confirma, la 26 septembrie, aderarea Romaniei si Bulgariei la UE pe 1 ianuarie 2007, insotita de masuri de supraveghere, au anuntat, ieri, surse diplomatice, citand proiectul de raport al Executivului comunitar, informeaza Mediaf
Comisia Europeana va confirma, la 26 septembrie, aderarea Romaniei si Bulgariei la UE pe 1 ianuarie 2007, insotita de masuri de supraveghere, au anuntat, ieri, surse diplomatice, citand proiectul de raport al Executivului comunitar, informeaza Mediafax. Masurile respective se refera la trei domenii: securitatea alimentara, fondurile europene si sistemul judiciar, a adaugat sursa. Acest proiect de raport, care a fost distribuit, ieri, de sefii de Cabinet ai tuturor comisarilor, este susceptibil de modificari pana la adoptarea deciziei colegiului comisarilor, marti, la Strasbourg. Romania si Bulgaria au semnat, in aprilie 2005, Tratatul de aderare la UE la 1 ianuarie 2007. Documentul prevede insa posibilitatea amanarii acestei date cu un an, la recomandarea Comisiei, in cazul in care cele doua tari nu sunt pregatite pentru integrare. (D.E.)
Amanunte in pagina de eveniment


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.