Un nou val de vanzari ale terenurilor agricole intravilane nefolosite s-ar putea produce in viitorul apropiat, apreciaza analistii DTZ Echinox. Aceasta crestere este pusa pe seama impozitelor mari pe acest tip de terenuri, subliniaza Daniel Mitracu,
Un nou val de vanzari ale terenurilor agricole intravilane nefolosite s-ar putea produce in viitorul apropiat, apreciaza analistii DTZ Echinox. Aceasta crestere este pusa pe seama impozitelor mari pe acest tip de terenuri, subliniaza Daniel Mitracu, consultant senior in cadrul departamentului terenuri al companiei. Un risc major pentru viitoarele investitii pe acest segment este dat de ritmul in care se vor aduce utilitati si vor fi pretabile pentru dezvoltare. In acelasi timp, aceste terenuri ar putea fi achizitionate ca terenuri intravilane de investitori, reducandu-se astfel potentialul de dezvoltare, dar impozitarea se va face in consecinta, subliniaza studiul citat. Cresterea impozitelor pe acest segment va aduce beneficii doar vanzatorilor terenurilor, in timp ce investitorii vor intampina dificultati in a-si valorifica terenul in concordanta cu potentialul de dezvoltare al acestuia. In ceea ce priveste scoaterea terenurilor intravilane din circuitul agricol, procesul nu este unul dificil, dar reprezinta un risc major din punctul de vedere al procesului de dezvoltare. Terenurile intravilane nefolosite au mare cautare in vederea dezvoltarii acestora in scop rezidential, a apreciat analistul DTZ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.