Un senator, un medic veterinar si un om de afaceri au fost trimisi in judecata pentru agresarea unei persoane, contracandidata a politicianului in campania electorala din 2004. Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica i-au trimis in ju
Un senator, un medic veterinar si un om de afaceri au fost trimisi in judecata pentru agresarea unei persoane, contracandidata a politicianului in campania electorala din 2004. Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica i-au trimis in judecata pe senatorul Ilie Stoica, medicul veterinar Gabriel Schuster Gavrila si pe omul de afaceri Vilhelm Vasile Grama, toti trei din Sibiu, pentru lovire sau alte acte de violente, cu circumstante agravante.
Anchetatorii au stabilit ca, in 8 iunie 2004, Ilie Stoica, impreuna cu ceilalti doi inculpati, a blocat in trafic, in mod repetat, autoturismul unei persoane pe care a imobilizat-o si a lovit-o, provocandu-i vatamari corporale care au necesitat ingrijiri medicale de cateva zile. Persoana vatamata a depus plangere penala impotriva celor trei, reclamand ca acestia l-au blocat in trafic si i-au aplicat lovituri in zona capului, abdomenului si toracelui, declarandu-se deranjati de fotografierea lor in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Stoica isi depusese candidatura pentru functia de primar al orasului Avrig, judetul Sibiu, iar in urma scrutinului din 6 iunie 2004, urma sa participe la turul doi al alegerilor, din partea Partidului Umanist Roman, contracandidatul sau fiind reprezentant al unei alte formatiuni politice. Partea vatamata a realizat o serie de fotografii ale celor trei, cu intentia de a vizualiza actiunile acestora si de a folosi datele culese in campania electorala a partidului din care facea parte, fapt ce a generat o stare de iritare a celor trei adversari politici.
Potrivit Ministerului Public, dupa ultima tentativa de fotografiere, inculpatii s-au urcat intr-un autoturism de teren condus de Grama si au urmarit indeaproape masina la volanul careia se afla partea vatamata, sfarsind prin blocarea in trafic, manevra punand in pericol si viata a doi pietoni. Procesul celor trei va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.