Doi ofiteri SRI au fost retinuti miercuri seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Generalul maior (r) Ovidiu Soare si col (r) Gheorghe Dumitrache sunt acuzati de luare si dare de mita. Generalul Ovidiu Soare este acuzat de luare d
Doi ofiteri SRI au fost retinuti miercuri seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Generalul maior (r) Ovidiu Soare si col (r) Gheorghe Dumitrache sunt acuzati de luare si dare de mita. Generalul Ovidiu Soare este acuzat de luare de mita, de infractiuni de fals, complicitate la delapidare, tentativa de instigare la inselaciune, se arata intr-un comunicat al DNA. Alaturi de Soare a fost retinut si fostul sau subordonat, colonelul in rezerva Gheorghe Dumitrache, care a lucrat in Sectia de Informatii Prahova a SRI. In jurul orei 22.00, cei doi au fost retinuti, intrucat anchetatorii au sustinut ca ar exista riscul de a influenta martorii, iar lasarea in libertate ar constitui un pericol pentru ordinea publica.
Bani contra promovare
Dumitrache este acuzat de trafic de influenta, dare de mita, incercare de a determina marturia mincinoasa, asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Potrivit Biroului de presa al DNA, in perioada 2000 - 2004, Soare ar fi pretins si primit bani, bunuri si servicii in valoare de aproximativ 700 de milioane de lei, de la mai multi subalterni, pentru a-i proteja si promova pe linie profesionala. In ceea ce il priveste pe Dumitrache, procurorii sustin ca in perioada 1995 - 2002, acesta si-a traficat functia pe langa reprezentanti ai unor institutii si societati comerciale din judetul Prahova, in schimbul primirii unor foloase in valoare de aproximativ trei miliarde de lei, sub forma de bani, bunuri si servicii. Soare si Dumitrache au fost monitorizati timp de mai multe luni. De altfel, cei doi erau in vizorul procurorilor anticoruptie de mai mult timp, anchetatorii avand indicii din timpul anchetei referitoare la fosta conducere a SRI Prahova, faptele fiind disjunse de respectiva cauza. Cei doi urmau sa fie prezentati ieri in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, magistratii urmand sa se pronunte in privinta emiterii unor mandate de arestare cerute de Departamentul National Anticoruptie. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.