A fost vazut, la inceputul carierei sale, drept o mare speranta. A devenit insa, prea usor, doar o marioneta a "papusarilor" care au facut jocurile. A iesit din top-ul eruopean pentru a le face pe plac sefilor si celor care l-au sustinut. A stricat m
A fost vazut, la inceputul carierei sale, drept o mare speranta. A devenit insa, prea usor, doar o marioneta a "papusarilor" care au facut jocurile. A iesit din top-ul eruopean pentru a le face pe plac sefilor si celor care l-au sustinut. A stricat meciuri, a stabilit ierarhii si a distrus echipe. A fost contestat, recuzat si acuzat. Dar a fost mentinut in prim-plan, pentru ca era nevoie de el. Prezentam astazi doar o parte din ispravile lui Sorin Corpodean, care demonstreaza, daca mai era nevoie, in ce stare a ajuns arbitrajul din Romania.
l 18 noiembrie 2001: la meciul FC Brasov - Rapid, scor 1-0, giulestenii au parasit terenul in minutul 90+4, dupa ce Corpodean le refuzase, cu doua minute inainte, un penalty clar! Ionut Voicu a fost faultat in careu de Fl. Moldovan, dar Corpodean i-a aratat rapidistului cartonasul galben! George Copos l-a sunat pe antrenorul Viorel Hizo, cerandu-i sa retraga echipa de pe teren! Corpodean a fost notat la acest meci cu nota 8 de catre observatorul Mircea Nesu!
l 23 martie 2002: Corpodean a inventat in prelungiri un penalty pentru Ceahlaul, la meciul de la Piatra Neamt cu Sportul, din care gazdele au castigat. Era perioada in care Corpodean era cunoscut pentru slugarnicia pe care o arata fata de Gheorghe Stefan, zis "Pinalty", patronul Ceahlaului (la un meci cu FC Arges, Corpodean a dictat penalty pentru pitesteni, dar apoi, dupa ce Stefan si-a trimis un aghiotant de pe banca la central, decizia a fost intoarsa intr-un fault in atac desi era vorba de un hent clar pe linia portii)!
l 13 aprilie 2002: Corpodean a arbitrat Sportul - Dinamo, scor 1-0. A facut cadou un penalty lui Dinamo, ratat de Giani Kirita si a refuzat unul clar pentru "studenti". Dupa trei zile, Sportul l-a recuzat pe Corpodean.
l 26 octombrie 2002: la meciul Astra Ploiesti - FC National, scor 3-2, Corpodean a primit nota 7 din partea observatorului Gheorghe Constantin, actualul sef al CCA si observator chiar la meciul Dinamo - Steaua de miercuri seara! La acest meci, FC National a avut trei penalty-uri neacordate! Zenga, antrenor la National, a facut scandal, iar Corpodean l-a trimis in tribuna pe medicul "bancarilor"! "Este cel mai mare jaf din fotbalul romanesc", a spus Gino Iorgulescu, presedinte la FC National.
l 16 ianuarie 2003: Corpodean este retrogradat din "First Class" de catre UEFA.
l 10 octombrie 2003: la meciul FC Brasov - Dinamo, scor 3-4, Corpodean l-a eliminat pe Marius Lacatus, antrenorul brasovenilor, pentru proteste (a cerut penalty si eliminarea lui Alexa, care, avertizat deja cu un "galben", a mai avut o interventie dura in careu asupra lui Buga)!
l 11 noiembrie 2003: Arpad Paszkany, patronul lui CFR Cluj (pe atunci in Divizia B), a fost dat in judecata de CCA, mai apoi fiind declarat "persona non-grata" de catre FRF, dupa ce l-a acuzat dur pe Corpodean! "Ne-am saturat sa fim furati de mafia arbitrilor. Corpodean a facut jaf cu ACU Arad. Arbitrii probabil ca asteapta ceva de la noi. Daca as baga 90 la suta din arbitri intr-un sac si as da in el, n-as lovi pe nimeni nevinovat. Ei sunt virusii care pot defecta orice sistem", a spus Paszkany.
l 28 martie 2004: Corpodean a condus Dinamo - Steaua, scor 2-1, decisiv pentru titlul castigat de "cainii rosii". Stelistii au contestat vehement golul de 2-1 al dinamovistilor, marcat de Grigorie in minutul 93, dupa o lovitura libera executata de Fl. Petre fara ca acesta sa astepte fluierul arbitrului (ba, mai mult, mingea se afla in miscare in momentul executiei)!
l 25 aprilie 2004: Dinamo castiga la Constanta, cu 2-1, golul victoriei fiind marcat in minutul 93, dintr-un penalty acordat de Corpdean! Inainte de penalty, Farul trebuia sa primeasca un corner, dar Corpodean a aratat repunere de la 6 metri, iar Dinamo a plecat repede la atac si a obtinut acel penalty. "Corpodean a fost cel care a obtinut victoria si nu jucatorii de la Dinamo. Ultima faza este ceva de nedescris. A fost o hotie greu de imaginat, care, din pacate, se intampla pe terenurile de fotbal din Romania", a rabufnit Gheorghe Bosanceanu, boss-ul de pe Litoral.
l 22 mai 2004: Corpodean a arbitrat meciul "Poli" Timisoara - Dinamo, scor 1-2. A refuzat un penalty banatenilor, mutand in afara careului mare un fault, iar golul doi al bucurestenilor a fost marcat din ofsaid.
l 13 august 2004: Ion Craciunescu a cerut la UEFA ca Sorin Corpodean sa fie schimbat de la un meci international, Legia Varsovia - Dinamo Tbilisi, din Cupa UEFA.
l 11 noiembrie 2004: dupa un meci Sportul Studentesc - FC National, antrenorul de atunci al "bancarilor", Cosmin Olaroiu, a declarat: "Corpodean e <<rusinos>> tot timpul!". Olaroiu a fost trimis in tribuna de Corpodean in minutul 28! "Ce sa ii reprosez lui Corpodean? El este <<rusinos>> tot timpul. Nu l-am insultat, nu i-am zis nimic. De obicei eu nu prea protestez, dar a fluierat fazele invers. Toate deciziile le-a dat invers. Dar Corpodean este un <<prieten>> mai vechi al nostru si nu puteam sa ne asteptam la nimic bun din partea lui", a spus Olaroiu.
l 3 noiembrie 2004: la restanta Politehnica Iasi - Dinamo, 1-2, cu golul victorios al "cainilor rosii" marcat la ultima faza, Corpodean a refuzat un penalty moldovenilor, la 0-1 (apoi le-a acordat unul, transformat).
l 2 mai 2005: la meciul Univ. Craiova - FCM Bacau, scor 1-1, Corpodean nu a acordat un penalty pentru olteni (fault clar asupra lui Papura, in careu). "Nu vreau sa comentez. Cred ca s-a vazut din avion cum am fost tinut de Apostol. Mi s-a rupt si tricoul, iar Corpodean nu a vrut sa ne acorde penalty", a spus Papura.
l 15 mai 2005: dupa meciul Politehnica Iasi - FC National, scor 1-2, suporterii locali l-au injurat pe Corpodean si au scandat "Corpodean, de aici nu mai pleci" si "Federatia este mafia!". Antrenorul iesean Ionut Popa a declarat la finalul meciului ca "Sorin Corpodean a prins o zi mai proasta".
l 17 august 2005: Ion Craciunescu, seful CCA, l-a trimis la Divizia B pe Corpodean, deoarece acesta nu a acordat un penalty pentru Sportul Studentesc in meciul de la Constanta cu FC Farul, scor 1-1.
l 2 octombrie 2005: Dinamo castiga la Bistrita, scor 2-1 cu Gloria, dupa ce Corpodean a refuzat gazdelor doua penalty-uri! Ambele faze s-au petrecut in prima repriza, la scorul de 0-0, si i-au avut ca protagonisti pe fundasul dinamovist Moti si pe atacantul bistritean Negrean. In acest meci, la 1-1, bistriteanul Sarmasan a fost eliminat de Corpodean.
l 7 iunie 2006: Corpodean este recuzat de "Poli" Timisoara inaintea meciului cu Dinamo. Gh. Constantin, seful CCA, refuza cererea banatenilor. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.