Atat PPCD, cat si UDMR isi conditioneaza votul favorabil acceptarii PD ca membru asociat al PPE, dupa ce Biroul Politic al Popularilor Europeni a hotarat amanarea deciziei finale in cazul democratilor pentru luna noiembrie, informeaza Mediafax. Vicep
Atat PPCD, cat si UDMR isi conditioneaza votul favorabil acceptarii PD ca membru asociat al PPE, dupa ce Biroul Politic al Popularilor Europeni a hotarat amanarea deciziei finale in cazul democratilor pentru luna noiembrie, informeaza Mediafax. Vicepresedintele PPCD Serban Radulescu a enumerat ieri conditiile pe care trebuie sa le accepte democratii in schimbul unui vot favorabil: "Este vorba de sustinerea Legii Lustratiei, condamnarea comunismului, de deconspirarea Securitatii si de liste comune proportionale pentru alegerile pentru Parlamentul European". De asemenea, Radulescu asteapta din partea PD mai multa disponibilitate la dialog si la negocieri. "Negocierea inseamna o punere la punct a pretentiilor. Nu s-a fixat inca nici o intalnire, dar asteptam. Probabil liderii PD nu au avut timp", a comentat Radulescu. Acesta este membru al comisiei de negociere cu PD din partea PPCD, constituita in luna martie 2006, dar care nu s-a intalnit niciodata cu democratii. Taranistul a subliniat ca PPE a recomandat PD in mai multe randuri o apropiere de PPCD, care nu a avut insa loc. "Avem interese comune cu PD, numai ca ei nu prea sunt atrasi de ideea condamnarii comunismului. Mai au securisti in partid si considera ca exista securisti buni si securisti rai", a mai spus liderul PPCD.
UDMR e cu ochii pe democrati
Pe de alta parte, UDMR doreste, in schimbul sprijinului acordat democratilor, urgentarea adoptarii statutului minoritatilor. Ministrul Comunicatiilor, udemeristul Zsolt Nagy, a precizat ca reprezentantii Uniunii vor stabili votul in functie de cum vor evolua lucrurile in privinta statutului. El a povestit ca, in cadrul sedintei conducerii PPE de la inceputul acestei saptamani, udemeristii au votat in favoarea recomandarii de intrare a PD in PPE, insa nu au ezitat sa se planga popularilor europeni de divergentele "extrem de grave" cu PD si tergiversarea adoptarii statutului minoritatilor nationale. Totusi, UDMR considera ca rufele trebuie spalate in familie, Nagy Zsolt precizand ca aceste probleme trebuie rezolvate in interiorul Coalitiei, nu in exterior. (R. P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.