Ministerul Sanatatii va demara in 2007 un program prin care sa se evalueze in mod corect starea se sanatate a populatiei, a declarat ieri Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la debutul conferintei internationale "Politici si Mecanisme de Buisiness
Ministerul Sanatatii va demara in 2007 un program prin care sa se evalueze in mod corect starea se sanatate a populatiei, a declarat ieri Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la debutul conferintei internationale "Politici si Mecanisme de Buisiness in Sistemul de Sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est". Potrivit acestuia, studiul va fi realizat cu sprijinul medicilor de familie si este necesar pentru a se gestiona in mod corect fondurile alocate sistemului sanitar din Romania. "Vrem sa cunoastem exact care sunt cazurile cu care se cronfrunta medicii si sa stim exact unde sunt se duc banii. Aceasta este directia pe care vrem s-o urmam", a precizat Nicolaescu, subliniind ca in prezent statisticile sunt eronate deoarece jumatate dintre pacientii internati in spitale sunt declarati in mod fals ca fiind internati de urgenta.
Ministrul Sanatatii a mai spus ca intentioneaza ca spitalizarea in regim de urgenta a persoanelor care nu sunt asigurate sa nu mai fie platita de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, apreciind in acest context ca ceeea ce se intampla acum este o "deturnare imorala de fonduri" si ca nu este corect ca pacientii care platesc asigurari sa suporte si cheltuielile cu cei care care nu platesc. In ceea ce priveste persoanele care sunt asigurate medical, Ministerul Sanatatii inca lucreaza la pachetul minimal de servicii medicale. Nicolaescu nu a putut preciza care sunt serviciile incluse in pachetul minimal, el afirmand ca membrii comisiilor de specialitate care analizeaza aceasta problema si oscileaza inca intre un pachet pozitiv (care sa contina toate serviciile oferite asiguratilor) si un pachet negativ (care mentioneaza doar serviciile de care nu beneficiaza acestia). Dupa definirea pachetului minimal de servicii asigurate de sistemul sanitar de stat, se va defini si pachetul de servicii pentru asigurarea medicala privata ce va fi in cuantum de 200 de euro/an, suma deductibila din impozitul pe venitul global. Nicolaescu a mai amintit ca in acest an, instalarea managerilor de spital va duce la restructurarea institutiilor sanitare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.