Jurnalista Marie Jeanne Ion, rapita in Irak alaturi de Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, s-a prezentat, ieri, pentru prima data in fata instantei care judeca procesul in care sirianul Omar Hayssam este acuzat de terorism. Marie Jeanne Ion a declarat ca il stia pe Omar Hayssam de dinainte de plecarea in Irak, de la deplasari in strainatate, si ca pe Mohamad Munaf l-a cunoscut inainte de plecare. Ea a precizat insa ca nu a banuit nici un moment ca vor fi rapiti.
Marie Jeanne a mai explicat si ca i-a cerut unui coleg de-al ei, caruia i-a trimis un mesaj in care anunta ca au fost rapiti, sa-l sune pe Omar Hayssam intrucat s-a gandit ca era omul potrivit, deoarece sponsorizase si aranjase delegatia. In legatura cu acest aspect a fost audiat si fostul coleg de serviciu al Mariei Jeanne care a primit mesajul. Acesta a declarat ca a sters ultima parte din mesaj referitoare la Omar Hayssam pentru ca omul de afaceri sirian sa nu intampine dificultati in incercarea de a-i elibera pe cei trei jurnalisti.
Totodata, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au mai audiat in acest dosar si un fost angajat al lui Omar Hayssam. Instanta a decis†ca la urmatorul termen, din 5 octombrie, sa fie citat si tatal lui Marie Jeanne, Vasile Ion. (G.T.)