Intre 21 si 24 septembrie, in Capitala se va desfasura cea de-a treia editie a ""MultiSonicFest"", un eveniment cultural de referinta dedicat fenomenului ""Fusion"", o alternativa la ceea ce se poate asculta de obicei in salile de concert din Romani

Intre 21 si 24 septembrie, in Capitala se va desfasura cea de-a treia editie a ""MultiSonicFest"", un eveniment cultural de referinta dedicat fenomenului ""Fusion"", o alternativa la ceea ce se poate asculta de obicei in salile
de concert din Romania.

Jazz, electro, muzica Sufi, muzica noua experimentala, free-improv, dans sunt ofertele pe care organizatorii le fac publicului Capitalei. Invitati in Studioul ""Mihail Jora"" al Radiodifuziunii, foaierul Teatrului National de Opereta ""Ion Dacian"" si la Sala ""Elvire Popesco"" a Institutului Francez sunt muzicieni straini cu o cota valorica impresionanta. Astfel, se creeaza oportunitatea de a vedea pe scenele bucurestene acte artistice unicat, precum concertul sustinut de celebrul interpret la ney (instrument traditional al muzicii Sufi) Stephane Gallet (Franta), de spectaculoasa violonista specialista in ""sound-icons"" Charlotte Hug (Elvetia) sau incredibila performanta a jazzmenilor de renume mondial Matthew Mitchell (Noua Zeelanda) si Byron Wallen (Marea Britanie).
PROGRAM. Alaturi de acestia vor evolua ansamblul Pro Contemporania si Grupul de muzica si dans contemporan Inter-Art, din care fac parte artistii romani Andrei Marcovici, Irinel Anghel, Andrei Kivu, Sorin Romanescu, Virgil Oprina, Arthur Balogh, Mihaela Vosganian, Liliana Iorgulescu, Andreea Duta, Paul Cimpoieru. Kinetic Art, Sound Icons, Sound Visions: Sufi and More, Impact Jazz, Fusion Kontakt sunt titlurile evenimentelor programate in aceasta editie a ""MultiSonicFest"" - un proiect independent ai carui organizatori sunt ARFA (Asociatia Romana a Femeilor in Arta), ARCUB, Postul Radio Romania Muzical, Institutul Francez din Bucuresti si Teatrul National de Opereta ""Ion Dacian"". Ultima seara se va incheia cu o evolutie Fusion Kontakt 2 (crossover improv), realizata de Byron Wallen (trompeta), Matthew Mitchell (chitara electrica), Arthur Balogh (contrabas), Irinel Anghel (live electronics), Andrei Kivu (acordeon, tuba, trompeta, saxofon, sampler & live electronics), Sorin Romanescu (chitara electrica) si Andrei Marcovici (percutie), un show ce va avea loc la Sala ""Elvire Popesco"" (Institutul Francez), de la ora 19:30.

IMPROVIZATII NECONVENTIONALE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.