Gica Hagi a fost premiat marti seara de presedintele clubului italian Brescia, Gino Corioni, cu o cupa de argint, pentru perioada pe care fostul capitan al echipei nationale de fotbal a Romaniei a petrecut-o la gruparea "randunelelor". Ceremonia a av
Gica Hagi a fost premiat marti seara de presedintele clubului italian Brescia, Gino Corioni, cu o cupa de argint, pentru perioada pe care fostul capitan al echipei nationale de fotbal a Romaniei a petrecut-o la gruparea "randunelelor". Ceremonia a avut loc pe Stadionul "Rigamonti", inaintea meciului dintre Brescia si Treviso, castigat de gazde cu scorul de 2-1, in etapa a 3-a din Serie B. Hagi a revenit astfel in premiera la Brescia, dupa ce a jucat doi ani pentru gruparea lui Corioni. "Faptul ca presedintele Corioni s-a gandit sa-mi ofere acest premiu ma face sa fiu foarte mandru si ii multumesc pentru ca m-a invitat la Brescia", a declarat Hagi. "Brescia Oggi" scrie ca Hagi a fost primit calduros si de suporterii Bresciei, pe care fostul selectioner al Romaniei i-a salutat la randul sau. "Hagi a mers apoi in tribuna si avea ochii umezi. <<Maradona din Carpati>> este emotionat: <<Pentru mine este o onoare sa revin la Brescia si sa fiu primit astfel de public>>, a spus Hagi in italiana sa cu inflexiuni spaniole", scrie publicatia citata. "Hagi a fost primul campion de nivel mondial pe care Corioni a reusit sa-l aduca la Brescia. Venea de la Real Madrid si a semnat dupa ce Lucescu si Corioni i-au aratat ce inseamna orasul Brescia", scrie sursa citata. Cotidianul italian mai scrie ca, dupa ce Brescia a reusit sa egaleze in meciul cu Treviso, Hagi i-ar fi spus presedintelui clubului ca formatia sa va reusi sa castige partida. "Vei vedea ca acum castigam, gratie unui penalty", chiar asa i-a spus Hagi lui Corioni, folosind pluralul. Profetia s-a adeverit in minutul 94, cand Hamsyk a inscris din penalty", scrie "Brescia Oggi". "Tinand cont de faptul ca Hagi a purtat noroc Bresciei, presedintele Luigi Corioni, care este foarte superstitios, l-ar putea invita pe fostul international roman in fiecare sambata la meciurile echipei", mai scrie publicatia italiana, care a vehiculat si posibilitatea ca Hagi sa fie numit antrenor la Brescia. Hagi (41 ani) s-a transferat de la Real Madrid la Brescia in 1992, cand antrenor al italienilor era Mircea Lucescu, iar in lot se mai aflau doi romani, Ioan Ovidiu Sabau si Florin Raducioiu. Debutul la Brescia nu a fost unul prea reusit, Hagi fiind eliminat de Pierluigi Collina in min 81 al meciului cu Napoli, de pe "San Paolo" (0-0), pe 6 septembrie 1992. Hagi a marcat primul gol pentru Brescia pe 4 octombrie 1992, cu Foggia, dar echipa lui Corioni a retrogradat la finalul campionatului in Serie B. In stagiunea urmatoare, Hagi a pus umarul la promovarea echipei si a ajutat la castigarea trofeului anglo-italian. In vara lui 1994, dupa CM din SUA, Hagi s-a transferat la FC Barcelona. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.