Dinamo a castigat aseara in ultimele secunde un derby nebun cu Steaua, printr-un gol "brazilian" marcat de Dennis Serban, fost jucator in Ghencea, care a driblat tot ce i-a iesit in cale si l-a invins pe Carlos. Ros-albastrii au rezistat destul de bi
Dinamo a castigat aseara in ultimele secunde un derby nebun cu Steaua, printr-un gol "brazilian" marcat de Dennis Serban, fost jucator in Ghencea, care a driblat tot ce i-a iesit in cale si l-a invins pe Carlos. Ros-albastrii au rezistat destul de bine pana atunci, in ciuda faptului ca, la fel ca si la meciul cu Rapid, au fost nevoiti sa joace in zece inca din minutul 35. Atunci s-a petrecut o faza extrem de controversata, care i-a avut in prim-plan pe Moti si pe Thereau, aflati intr-un duel departe de minge. Din reluarile tv, se vede cum atacantul francez al Stelei da din coate in spate, iar fundasul dinamovist cade pe gazon. Arbitrul Corpodean l-a consultat pe asistentul Nagy, care i-a relatat ce a vazut el de la 40 de metri de locul incidentului, iar centralul l-a eliminat pe Thereau. Interesanta a fost reactia lui Gheorghe Constantin, seful CCA, observator de arbitri la acest meci, care si-a pus mainile in cap. Steaua nu a acuzat prea tare socul si, chiar daca a facut un pas in spate, nu a fost dominata nici o clipa prea mult de Dinamo. Mai mult, ros-albastrii au fost destul de periculosi, tinand jocul foarte departe de poarta lui Carlos. Primul care a mutat pe fondul dezechilibrului numeric a fost Rednic, care l-a trimis in teren imediat dupa pauza pe Ganea in locul lui Tames, avand astfel in teren o tripleta ofensiva extrem de redutabila. A simtit-o pe pielea lui Petre Marin, care s-a aruncat ca un kamikadze in calea unui sut violent al lui Danciulescu, el fiind schimbat imediat dupa acea faza, desi ar fi vrut sa reintre pe teren.
Prima infrangere pentru Steaua
Nici asa Dinamo nu a avut cine stie ce ocazii, Steaua a slabit treptat ritmul si se parea ca va ramane 0-0. Ganea a avut o oportunitate uriasa, lovitura de cap din 10 metri foarte putin pe langa bara, apoi a venit o faza hilara. Banel Nicolita, abia avertizat, a parasit terenul pentru a primi ingrijiri medicale si a revenit pe gazon fara a avea acceptul arbitrului, un protocol impus de regulament. A vazut cu regret din partea lui Corpodean al doilea cartonas galben si au fost sase minute de asediu total, incheiate cu reusita de exceptie a lui Serban. Dinamo se instaleaza confortabil pe primul loc, cu un avans de sapte puncte, acelasi pe care l-a avut si in toamna anului trecut, pentru ca in final sa prinda cu emotii locul al treilea la finalul campionatului. Steaua inregistreaza prima infrangere in acest campionat si pare usor nedumerita de opozitia puternica pe care o primeste in campionat dupa victoria extraordinara de la Kiev. Olaroiu va avea o misiune dificila sambata, la meciul cu Gloria Bistrita, cand nu va putea miza pe Nesu si Nicolita, suspendati, pe Cristocea, Paraschiv, Radoi si Iacob accidentati, iar P. Marin a devenit si el incert. Asta in conditiile in care ros-albastrii joaca marti cu Lyon in Liga Campionilor, iar Gigi Becali a cerut odihnirea unor titulari, chiar daca in Ghencea ajunge o echipa recunoscuta pentru ostilitatea fata de Steaua.
Rednic: "Un bravo mare pentru echipa"
La finalul partidei, Mircea Rednic exulta. "Sunt foarte fericit. Am dominat jocul si 11 la 11. Am demonstrat ca avem si lot, avem valoare, jucatori ambitiosi, care pot sa faca performanta. N-ar avea nici o valoare pentru mine aceasta victorie daca nu continuam acest parcurs, trebuie sa mai castigam meciuri multe pentru a putea vorbi de titlu. Felicitari elevilor mei, pentru determinare, pentru luciditate, un bravo mare pentru ehipa. Golul a venit cand nici eu nu mai credeam, a fost un moment personal al lui Dennis Serban, care nici nu stiu cum a trecut prin acel manunchi de jucatori. Foarte putini au avut incredere in noi, ma bucur ca le-am demonstrat ca nu au dreptate si ca putem sa ne batem de la egal la egal cu o echipa de Liga Campionilor", a comentat la final antrenorul lui Dinamo, care a castigat pentru prima data in cariera de tehnician in fata Stelei. "Dupa prima eliminare, Steaua nu a mai trecut de mijlocul terenului. S-au aparat bine, au fost greu de desfacut, dar Mircea Rednic a mutat decisiv", a spus Cristi Borcea, directorul executiv al lui Dinamo. De partea cealalta, stelistii au acuzat vehement arbitrajul, in special eliminarea lui Nicolita. "Corpodean i-a spus sa intre dupa ce se repune mingea si apoi l-a eliminat. Nu mai e nimic de zis. Daca asa este arbitrata Dinamo la un meci cu Steaua, va dati seama ce se va intampla la Pitesti, etapa viitoare", a comentat nervos Nicolae Dica. "In febra meciului nu mi-am dat seama ce fac, recunosc ca l-am atins, dar nu era de rosu, a avut o reactie exagerata. Astept sa vad imaginea ca sa-mi dau seama daca am fost eliminat corect", s-a marginit sa spuna Cyril Thereau, primul jucator stelist trimis la cabine. "E pacat ca vorbim de arbitri la un meci Dinamo-Steaua care ar fi trebuit sa fie un spectacol", a spus si Olaroiu. (B.G.)
DINAMO - STEAUA 1-0 (0-0)
A marcat: D. SERBAN (90+2)
Stadion: "Dinamo"; spectatori: 12.000.
DINAMO: Gaev - Blay, Moti, R. Stefan, Pulhac - Ze Kalanga (70 Ad. Cristea), Margaritescu, Tames (46 Ganea), C. Munteanu - Cl. Niculescu (81 D. Serban), Danciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.
STEAUA: Carlos - Saban, L. Goian, Ghionea, P. Marin (55 V. Badea) - Oprita (75 S. Stancu), Lovin (85 Ov. Petre), Bostina, Nicolita - Dica, Thereau. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Cartonase galbene: Tames (30), Blay (39) / Dica (32), Nicolita (87).
Cartonas rosu: Thereau (35) Nicolita (88).
Au arbitrat: S. Corpodean - Ad. Vidan, M. Nagy.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.