Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in prezent nu exista dovezi stiintifice care sa confirme vreo consecinta asupra sanatatii cauzate de expunerea la campuri electromagnetice de joasa frecventa sau de radiofrecventa, daca expunerea este sub li
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in prezent nu exista dovezi stiintifice care sa confirme vreo consecinta asupra sanatatii cauzate de expunerea la campuri electromagnetice de joasa frecventa sau de radiofrecventa, daca expunerea este sub limita prevazuta de normele internationale, a declarat ieri ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, in cadrul conferintei ""New Europe telecom frontier"".
Totusi, exista anumite probleme in cazul copiilor, cateva aspecte in acest sens fiind prezentate de Dr. Ing. Ion Stanciulescu, director general la Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii, in cadrul aceluiasi eveniment. Copiii sunt mai sensibili la aceste radiatii, la ei sistemul nervos e in dezvoltare, iar absorbtia de energie in tesuturi e mai mare la copii decat la adulti. Pe de alta parte, ar trebui interzisa folosirea telefoanelor mobile in spitale, in scopul prevenirii dereglarii aparaturii medicale. De asemenea, se recomanda evitarea amplasarii de statii de baza langa scoli, gradinite, spitale. In plus, ar fi ideal sa se foloseasca celularele pentru comunicare si nu pentru discutii indelungate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.